»To je izjemen, vrhunski izid. Za mano je težak vikend in vse skupaj je bilo izjemno. Danes sem si želela tekmice 'nabiti', da tako rečem, pa mi ni uspelo povsem. Švedinja je bila pač boljša. Ker nastopam v vseh disciplinah sem zadovoljna, ker tudi v slalomu držim stik z vrhom. Potrebujem pa počitek, da se malo regeneriram, potem pa bomo šli naprej. V petek po veleslalomski zmagi smo izpustili slalomski trening. Nisem imela nobene potrebe, da bi vadila, pomembnejši je bil zame počitek. Dobro smo se odločili in sem zadovoljna,« je dejala Mazejeva.

Bucikova na 24. mestu

Mazejeva je bila že po prvi vožnji na drugem mestu, za vodilno Pietilä-Holmnerjevo pa je zaostajala 22 stotink. Tretja je bila Hansdotterjeva (+0,43). Bucikova (+1,92) je bila 24. in je na koncu tretjega slaloma zime z dvema mestoma nižjo uvrstitvijo osvojila prve točke v pokalu.

Slalomska olimpijska zmagovalka Američanka Mikaela Shiffrin, šesta po prvi vožnji, je bila z najboljšim časom finala četrta. Črnjanka je na drugi progi za njo z drugim časom zaostala za tri stotinke, kar pa ni bilo dovolj za drugo zmago v dveh dnevih. Pietilä-Holmnerjeva je s šestim časom druge vožnje in z 19 stotinkami zaostanka ohranila vodstvo iz prvega nastopa. Osemindvajsetletna Švedinja je slavila tretjič v pokalu in prvič po januarju 2011.

Mazejeva krepko povečala vodstvo v skupnem seštevku

Mazejeva, 15. novembra je bila najboljša na uvodnem slalomu sezone v Leviju, je krepko povečala vodstvo v skupnem seštevku pokala. Pred drugouvrščeno ter branilko velikega kristalnega globusa Anno Fenninger iz Avstrije ima že 257 točk prednosti. Fenningerjeva po šestem mestu na petkovem veleslalomu danes ni nastopila. V slalomski razvrstitvi je Mazejeva druga, za Hansdotterjevo pa zaostaja za 11 točk.

»Srbela me je časovna razlika po tekmah v Kanadi, vendar je Tina Maze vseeno funkcionirala na visokih obratih. Na slalomskem vrhu so bile tekmovalke, ki so se pripravljale le na to tekmo, Tina pa je prišla iz hitrih disciplin in naredila izjemen izid. Prehod med disciplinami je bil zelo dober tudi po zaslugi treninga pred tekmama, za kar se še enkrat zahvaljujem švedski ekipi. Včeraj po zmagi smo se odločili, da ne bo trenirala slaloma. Vse skupaj bi bilo zaradi adrenalina preveč. Zato smo maksimalno izkoristili današnje jutranje ogrevanje, ki je bilo na isti podlagi kot pozneje tekma. Obe slalomski vožnji sta bili izjemni, drugo mesto je zelo dober rezultat. Ima še rezerve, ki jih bo potrebovala za naprej. Sedaj nas čaka nekaj dni počitka, ki smo ga krvavo potrebni vsi v ekipi,« je dejal Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Svetovni pokal za ženske se bo nadaljeval naslednji konec tedna v francoskem Val d'Iseru, kjer bodo pripravili smuk in superveleslalom.