"Velika zmaga, težko je bilo danes zaradi časovne razlike po tekmah konec prejšnjega tedna v Kanadi. Se pa navajam, vsak dan je bolje. Zelo sem zadovoljna, kljub napakam. Že v prvi vožnji sem naredila veliko napako. Tega v drugi nisem želela, vendar sem jo. Toda smučam dobro in hitro. Izjemna vožnja mi je uspela v drugem nastopu, sploh v spodnjem delu. Kot sem že dejala, časovna razlika je bila najtežja, prilagajanje na to je bilo odločilno," je dejala Mazejeva.

Čeprav je bila po prvi vožnji sedma, je na koncu dosegla že 26. zmago v karieri, 14. veleslalomsko, in z dvema desetinkama prednosti premagala Švedinjo Saro Hector, za katero so bile to prve stopničke v karieri, tretja pa je bila vodilna po prvi vožnji Avstrijka Eva-Maria Brehm z zaostankom 28 stotink.

Massi hvaležen Švedom za fair play

"Danes sem se zahvalil Švedom, saj smo imeli osem kilometrov od tu progo, ki so jo polili z vodo. Ogrevalna in trening proga je imela tako isto podlago kot tekmovalka proga. To šteje ogromno, to bi morali delati povsod, vsi organizatorji, pa ne. Mi smo bili edini, ki smo šli polivati progo z njimi in to se je obrestovalo. Lahko smo trenirali tam in Švedom se zahvaljujem za velikanski fair play. Zaradi časovne razlike je imela Mazejeva na začetku nekaj težav s koncentracijo. Proga ni težka, teren pa je zelo valovit. Vratca so bila na prvi progi postavljena na velikih razdaljah in je bila taktična tekma. Ocena je 10 +. V finalu je naredila napako, toda reagirala brutalno. Kratke zavoje je imela in dodaja moč v stotinki sekunde. To jo loči od drugih, tudi material ima na najvišji ravni. Fenomenalna tekma," je bil po zmagi zadovoljen Andrea Massi, vodja Tinine ekipe.

Točke tudi za Drevovo in Lavtarjevo

Izkazali sta se tudi Ana Drev, po prvi vožnji 11., četudi je v finalu izgubila tri mesta, ter Katarina Lavtar, ki je s 24. mestom prišla do prvih točk v sezoni. "Zelo sem zadovoljna, res pa je, da me je po prvem teku tako bolel hrbet, da sem razmišljala, če sploh nastopim. Potem mi je pomagala fizioterapevtka Tine Maze, vzela sem še protibolečinsko tableto in nekako šla dol v drugi vožnji, ni pa bilo ravno za uživati. Želim čim prej sanirati tole zadevo, za dobre rezultate naprej pa me ne skrbi," je dejala Drevova.

Tina Robnik, četrta Slovenka, je tekmovanje končala po prvi vožnji na 40. mestu.

V skupnem seštevku ima Mazejeva že 177 točk prednosti pred drugouvrščeno in branilko velikega kristalnega globusa Anno Fenninger; Avstrijka je bila tokrat šesta. Bremova vodi v veleslalomskem seštevku v katerem je Mazejeva z 61 točkami zaostanka četrta.

Massi: Tina je fenomen na vseh področjih

V soboto bodo smučarke v Areju nastopile še v slalomu. "Na našem ekipnem programu je slalomski trening pod žarometi. To je sicer brutalno. A smo to naredili že prvi dan po prihodu iz Kanade. Trenirala je takoj po prihodu in smo lahko tri dni izkoristili maksimalno za treninge. Tina Maze je zdržala vse napore. Resnične čestitke, je fenomen na vseh področjih. Pri 31 letih je v izjemnem fizičnem stanju. Še tisti, ki ne smučamo, smo imeli danes zaradi prilagajanja časovni razliki velike težave, ona pa je izjemno tekmovala in končala z vrhunskim izidom," je sklenil Massi.