Za kralje so ob Kopitarju zadeli še Matt Greene, Justin Williams, Trevor Lewis in Tanner Pearson, za Ottawo pa Bobby Ryan, Mark Stone in Jared Cowen. Kalifornijci so v drugi tretjini povedli z 2:0, na začetku zadnje tretjine pa je Stone izenačil. A gosti so pokazali dobro igro in še trikrat zatresli mrežo tekmeca, medtem ko so sami prejeli zgolj zadetek.

"To je bilo pomembno. Oni so bili v naletu, a nam je uspelo igro hitro igro spet prevzeti v svoje roke. Res je bilo pomembno, da smo hitro odgovorili po izenačenju," je dejal Jake Muzzin, ki je prispeval tri podaje in bil tako eden glavnih krivcev, da 56-letni trener Ottawe Dave Cameron kot glavni trener - doslej je bil pomočnik - na svoji prvi tekmi v ligi NHL ni zmagal.

"Nihče ni govoril na glas o tem, ampak vsi smo mu želeli priskrbeti prvi 'W' (zmago) v ligi. Kluba ni prevzel v lahkem položaju, toda v zadnjih dneh je opravil dobro delo, vodil dobre treninge in mislim, da imamo na čem graditi," je povedal Ryan. Ottawa je trenutno predzadnja v atlantski skupini, medtem ko je Los Angeles deveti v zahodni konferenci.

Od tistih, ki so igrali danes ponoči, so pred njim Chicago, ki je s 3:2 zmagal v Bostonu, kar je bila zanj osma zaporedna zmaga, Nashville, ki je s 5:1 slavil pri Arizoni, St. Louis, ki je na krilih Alexandra Steena (dva gola in podaja) in T.J. Oshieja (gol in dve podaji) s 6:3 odpravil New York Islanders, Calgary, ki je s 3:4 izgubil v Buffalu (Matt Moulson je za zmagovalce zadel dvakrat, Tyler Ennis pa je trikrat podal), San Jose, ki je z 2:1 ugnal Minnesoto, in tudi Winnipeg, ki je po kazenskih strelih klonil na gostovanju pri Coloradu.

V vzhodni konferenci se je na prvo mesto povzpela Tampa Bay, ki je po zaslugi dveh zadetkov Nikite Kučerova z 2:1 premagala ob Edmontonu najslabšo ekipo lige Carolino, Washington je po podaljšku na domačem ledu izgubil proti Columbusu z 2:3, Nick Foligno je prispeval dva gola, tudi odločilnega, Philadelphia pa je v dvoboju metropolitanske skupine s 4:1 odpravila New Jersey.