Novembra so risi odigrali prvi pripravljalni turnir, pred domačimi navijači so v konkurenci Avstrije, Japonske in Belorusije osvojili prvo mesto. Decembra izbranci Matjaža Kopitarja ne bodo nastopili na nobenem turnirju, bodo pa odigrali dve pripravljalni tekmi v Franciji. Iz najmočnejše ruske KHL bosta nastopila člana Slovana Žiga Jeglič in Rok Tičar. V postavi je znova tudi Tomaž Razingar, ki je pred decembrskima tekmama našel novega delodajalca v Trenčinu.

Na seznamu je 21 hokejistov (dva vratarja, osem branilcev in 11 napadalcev). Risi v Sloveniji ne bodo opravili nobenega treninga, saj se bo večina igralcev priključila reprezentanci v Franciji, le peščica igralcev pa se bo zbrala v Ljubljani v sredo, 17. decembra. V Franciji prva tekma Slovence čaka v petek, 19. decembra, v Bordeauxu, dan zatem bo sledila še tekma v Angletu.

Na seznamu slovenske hokejske reprezentance za prijateljski tekmi v Franciji so vratarja Andrej Hočevar in Gašper Krošelj, branilci Blaž Gregorc, Luka Vidmar, Mitja Robar, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj, Gašpr Sušanj, Jurij Repe, Gašper Cerkovnik ter napadalci Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, David Rodman, Tomaž Razingar, Boštjan Goličič, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Jaka Ankerst, Luka Bašič in Tadej Čimžar.