Na spletni strani www.zeleno-drevo.si so pripravili bogato izbiro različnih dreves, tako da lahko izbirate med omorikami, srebrnimi smrekami in navadnimi smrekami. Drevesa so visoka od 80 do 300 centimetrov, dobite pa jih že za 42,90 evra, kar vključuje tudi ceno dostave in ponovne posaditve. Tako z drevesom nimate nobenih skrbi, hkrati pa prispevate k ohranjanju narave.

Letos se zaradi številnih naravnih ujm, ki so prizadele slovenske gozdove, vedno več ljudi, podjetij, občin odloča za odkup Zelenih drevesc, ki jih potem sami posadijo v gozd, mestne parke ali pred domačo hišo. Zelena drevesca vam dostavijo v osrednji Sloveniji, ob večjem zanimanju pa bodo vozili vse do Primorske. Seznam dreves je omejen in zaradi velikega zanimanja velja pohiteti. Tisti, ki si boste prej izbrali svojo decembrsko »gostjo«, boste deležni večje izbire.

Zeleno drevo je eden izmed uspešnih projektov podjetja Zelena Mavrica, ki se je začel pred petimi leti in je plod sodelovanja podjetja Čarna s koroško drevesnico Omorika ter postojnsko drevesnico Štivan. Primarno se podjetje ukvarja s predelavo ekološke hrane slovenskih kmetov, njihov najbolj znan projekt je Eko smuti.