Film The Interview, v katerem igrata Seth Rogan in James Franco, govori o atentatu na severnokorejskega diktatorja Kim Jong Una. Čeprav je Severna Koreja že zanikala svojo vpletenost v spletni napad, so ameriški preiskovalci sporočili, da so hekerji za seboj pustili sledi. In te naj bi vodile v Severno Korejo – kjer napad tudi javno pozdravljajo.

V številnih elektronskih pismih je mogoče najti tudi korespondenco med scenaristom Aaronom Sorkinom in Amy Pascal. Sorkin naj bi v biografskem filmu o Stevu Jobsu želel videti Toma Cruisa. Kdo je Michael Fassbender, ki je nazadnje dobil laskavo vlogo, sploh ni vedel. Korespondenca med Rudinom in Sorkinom razkriva, da je bil seznam za glavno vlogo v biografskem filmu precej dolg. Najprej je vlogo zavrnil Leonardo DiCaprio, nato je bil omenjen še Christian Bale, a Sorkin se je neprestano nagibal k Cruiseju.

Kdo je sploh ta Fassbender?

Ko je Pascalova poslala Sorkinu sporočilo, da se je režiser Danny Boyle »očitno odločil za Fassbenderja«, ni bil zadovoljen. »To je bil pomemben dogodek. Sploh ne vem, kdo je Michael Fassbender, in tudi drugim po svetu bo vseeno. To je noro,« se je pritožil Sorkin. Kasneje si je vendarle premislil in dodal: »Jeb*** . Dober igralec je, prišel je njegov čas.« Pascalova mu je odgovorila, da je tudi sama prišla do istega zaključka. »Da, če bo film dober, bo na vseh naslovnicah in bo nominiran za vse nagrade,« je še dodal Sorkin.

Angelina Jolie je vpletena v pogovore glede filma o Stevu Jobsu in Kleopatri. Igralka naj bi bila namreč razočarana, ko je videla, da bo David Fincher režiral film o Jobsu in ne Kleopatro. Rudin je Joliejevo opisal kot »minimalno nadarjeno razvajenko«. »Joliejeva je razočarana glede Davidove odločitve in bi se rada pogovorila,« je Pascalova februarja letos sporočila Rudinu. Slednji se o tej temi ni želel pogovarjati, zato je Pascalovi odgovoril: »Preživela bo. Za to nočem trošiti svojega časa.« Še isti dan je Pascalovi poslal še eno pismo: »Bolje, da utišaš Angie, preden bo Davidu onemogočila, da posname Jobsa.« Pascalova ga je oštela, naj ji ne grozi. »Nobenega filma o Kleopatri ne bo (kako je to lahko slaba stvar, razvajeni ego te ženske in stroški filma, je nekaj, česar ne razumem) in če ji ne boš povedala, da ti scenarij ni všeč – kot tudi ne njej –, bo vse skupaj preseglo meje normalnega. Nimam volje ugajati tej razvajenki in če ji ne boš tega povedala sama, ji bom jaz,« je besno zapisal Rudin.

Filma sicer ne bodo snemali studii Sony Pictures, saj so pravice med tem že kupili pri Universal. Prav tako je David Fincher odstopil od projekta, saj se je s Sony Pictures zapletel v spor glede plačila.

»Ej, Obama, ti je bil všeč Django?«

Zagotovo najhujše pa je bilo razkritje elektronskih pisem o aktualnem predsedniku Baracku Obami. Pascalova in Rudin sta se namreč šalila, da so Obami zagotovo bolj všeč filmi, v katerih je veliko temnopoltih igralcev. Na pogovor o predsedniku sta prišla, ko je Pascalova Rudinu sporočila, da se bo udeležila večerje Jeffreyja Katzenbergerja, direktorja DreamWorks Animation, kjer bodo zbirali denar za demokratsko stranko. »Kaj naj vprašam predsednika na tej neumni Jeffreyjevi večerji?« je zapisala Pascalova. »Ali bi financiral kakšen film?« ji je odgovoril Rudin. »Dvomim. Naj ga vprašam, če mu je všeč Django?« je odgovorila. »12 let,« ji je na film 12 let suženj namignil Rudin. Pascalova je potem naštela še nekaj filmov, v katerih so temnopolti igralci. Rudin ji je nazadnje napisal: »Prepričan sem, da mu je všeč Kevin Hart.« (Kevin Hart je bil v eni zmed razkritih elektronskih korespondenc označen za »kurbo«, ker je hotel več denarja za promocijo svojega novega filma.) Pascalova je kasneje Obamovi kampanji namenila 5000 dolarjev, 30.800 pa jih je dala demokratski stranki.

Sony Pictures so zaradi razkritih internih elektronskih pisem v veliki zadregi, a kljub temu zadeve še niso komentirali. Tudi Rudin se na klice medijev ne odziva.

Zaradi jeze Severne Koreje pa na premieri filma The Interview ne bodo tvegali. Na rdečo preprogo niso povabljeni tuji mediji, prav tako ne bo nobenih intervjujev z igralcema. »Varnost na premieri je vedno na prvem mestu. Tudi tokrat ne bo nobene izjeme,« so zapisali v sporočilu za javnost. Premiera bo 25. decembra.