Na razstavi Custombike Show vzbudil veliko pozornosti

Promocijski dvokolesnik, ki so ga pri Akropoviču izdelali skupaj s slovensko delavnico za predelavo motociklov Dreamachine Motorcycles, je bil prvič predstavljen na razstavi Custombike Show, ki je od 5. do 7. decembra potekala v nemškem Bad Salzufelnu.

Tam je vzbudil veliko pozornosti, saj so se številni specializirani svetovni mediji razpisali o motociklu "zapeljivih linij" in "neverjetnih proporcev". Akrapovičevega izdelka ni spregledala niti ekipa priljubljene avtomobilistične televizijske oddaje Top Gear, ki sicer ne skriva svoje zadržanosti do dvokolesnikov.

Niso ga mogli spregledati

"Pri Top Gearu običajno ne pišemo o motorjih, ampak ko slovenski mojstri izpušnih sistemov izdelajo motor z imenom Full Moon, tega ne moremo spregledati," so zapisali na spletni strani topgear.com.

Posebno obliko motorja, katerega valovita karoserija je zasnovana okoli ogromnega izpuha, Top Gear opisuje z oceno, da bi takšen motor pristajal "futuristični Kruteli De Vil (iz 101 Dalmatinca) na poti v trgovino s hišnimi ljubljenčki".

Poleg unikatne karoserije se motocikel ponaša tudi s 30-palčnim sprednjim kolesom iz karbonskih vlaken in aluminija, ki je zaradi svoje oblike polne lune dal ime tudi končnemu izdelku.

"Akrapovič dokazuje, da se da začeti tudi s konca"

Posebneža so opazili tudi pri ameriški motoristični reviji Bold Ride, ki se navdušuje nad pristopom do oblikovanja motocikla, začetega pri izpuhu. "Akrapovič dokazuje, da se da začeti tudi s konca," ocenjujejo.

Tako Top Gear kot Bold Ride izpostavljata tudi tehnične specifikacije dvokolesnika, še posebej agregat S&S Knucklehead V-Twin s prostornino 1524 kubičnih centimetrov ter avtomatiziran hidravlični sistem, s katerim motocikel prosto stoji in zato ne potrebuje stojala.

Za izdelavo celotnega motorja - vključno z ročno izdelano karoserijo, za katerega so navdih dobili v ročno izdelanih prestižnih maloserijskih limuzinah - je podjetje iz Ivančne Gorice porabilo 800 delovnih ur, so sporočili iz Akrapoviča.