Kings so bili sicer nevarnejši tekmec, imeli več priložnosti, a je v golu Buffala blestel Jhonas Enroth, ki je prvič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. Ubranil je tudi dva strela Anžeta Kopitarja.

"To je bila pravzaprav ena mojih lažjih tekem. Vse je bilo več ali manj nadzorovano. Bil sem v dobrem položaju in naostren skozi celo tekmo," je po tekmi povedal Enroth, ki je zbral 34 obramb in prvič po 13. aprilu 2013 tekmo končal brez prejetega gola.

"Igra odlično. Je eden ključnih faktorjev, da ta mesec zmagujemo. Ko se zlomimo, je tam on z dobrimi obrambami," je bil poln hvale na račun Enrotha strelec edinega gola. Do zadetka je Ennis prišel po podaji Matta Moulsona, sicer svaka vratarja kraljev Jonathana Quicka, Ennis pa neoviran ni zgrešil. "Dober občutek je, ko prideš do položaja ena na ena z vratarjem in imaš čas. Odlična podaja Moulsona, vesel sem, da sem jo izkoristil," je še razložil Ennis.

Razumljivo so bili precej slabše volje na nasprotni strani. Kralji so izgubili dve tekmi zaporedoma, to se jim je v letošnji sezoni zgodilo že četrtič. Trener Los Angelesa Darryl Sutter je po tekmi za napako ob prejetem golu okrivil Mika Richardsa: "To je bila njegova slaba poteza. Ne smeš izgubiti v kotu, razen če imaš popoln nadzor."

V noči na sredo se je v zgodovino lige NHL vpisal Borna Rendulić. Dvaindvajsetletnik je postal prvi Hrvat, ki je zaigral v najmočnejši hokejski ligi na svetu, njegov Colorado pa je z 0:3 izgubil proti Nashvillu.

Chicago se je po streljanju kazenskih strelov veselil zmage s 3:2 proti New Jerseyju, Columbus pa je z enakim izidom, a po podaljšku ugnal Philadelphio. Toronto je bil s 4:1 boljši od Calgaryja, Montreal je s 3:1 premagal Vancouver, Washington s 5:3 Tampo Bay, Minnesota je s 5:4 ugnala New York Islanders, Winnipeg s 5:2 Dallas, San Jose pa s 5:2 Edmonton.

Po prostem dnevu Kopitarja in druščino čaka novo gostovanje - v Ottawi.