Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Roma - Manchester City
1, 0

Roma je na dosedanjih tekmah pokazala boljši obraz od angleškega prvaka, ki je ponovno razočaral, nato pa se čudežno izvlekel proti Bayernu in se vstal od mrtvih. Kljub temu igra Rimljanov obeta več, gostje pa imajo tudi precej težav z nosilci igre, saj sta vprašljiva kapetan Kompany in Silva, manjkal pa bo tudi trenutno najbolj vroč igralec na Otoku Agüero. Roma je na prvi tekmi v gosteh skorajda nadigrala City, zato lahko optimistično in samozavestno pričakuje današnji obračun, ki ga na svojem stadionu ne bi smeli izgubiti.

Nogomet - Liga prvakov

Barcelona - PSG
1

Boj za prvo mesto v skupini, ki se ga Barcelone ne misli kar tako odreči. Glede na izjemno formo Messija se Parižanom ne piše nič dobrega in njihova obramba bo tokrat gotovo na hudih preizkušnjah. Vprašanje je, kako dolgo bo zdržala vse nalete.

Nogomet - Liga prvakov

Maribor – Schalke (oba data gol?)
1 (=da)

Mariborčani prekipevajo od želje po zmagi, ki bi jim prinesla tretje mesto v skupini in spomladansko igranje v šestnajstini evropske lige, toda tako zlahka ne bo šlo, saj je Schalke vse prej kot naivna ekipa, ki bi v Ljudski vrt prišla s podcenjujočim odnosom. Odkar je moštvo prevzel Roberto di Matteo, je Schalke v vzponu, na zadnjih treh bundesligaških tekmah pa je zabil kar 11 golov in vselej zmagal. Vmes je sicer prišel debakel proti Chelseaju (0:5), a verjetno se vsi dobro spomnijo tudi podobne usode Maribora proti istemu nasprotniku, zato se na to ne gre preveč zanašati. Da je kvaliteta na strani Nemcev, ni dvoma, ker pa bo Schalke v primeru zmage lahko realno upal tudi na osvojitev drugega mesta v skupini in s tem napredovanje, ne bodo gostje nič manj motivirani od domačih. Verjetno bo pobuda na strani gostov, ki bodo od prve minute krenili proti mariborskim vratom, domači pa bodo kot vselej zelo nevarni iz protinapadov. Izid 0:0 bi bil na tej tekmi kar precej presenetljiv, po prvem golu pa se bo moral nekdo povsem odpreti, kar bo prineslo nogometno poslastico in najbrž vsaj tri gole.

Košarka - Evropokal

Zenit - Union Olimpija
1

Olimpija ima že zagotovljeno napredovanje v drugi del tekmovanja, Zenit pa potrebuje še eno zmago, zato bodo domači verjetno precej bolj motivirani, hkrati pa se bodo poskušali Olimpiji maščevati za poraz v Stožicah (84:89). Ljubljančani so v zadnjih dneh izkoristili lahek spored in s tremi zmagami popravili vzdušje v moštvu ter se v ligi Aba učvrstili na četrtem mestu, jadranska liga pa je v tej sezoni tudi glavni cilj kluba, zato lahko pričakujemo, da bo tudi danes Aleš Pipan marsikateremu nosilcu igre privoščil kakšno minuto počitka več, saj na tej tekmi za Olimpijo rezultat skorajda ni pomemben, nenazadnje pa tudi ob porazu, višjem od petih točk, še vedno lahko realno upa na tretje mesto v skupini, saj bo v zadnjem krogu gostila zadnjeuvrščeno moštvo iz Rige, Zenit pa bo moral na najtežje gostovanje k Himkiju. Če temu prištejemo še vedno aktualne težave s poškodbami, se zdijo možnosti za tokratni uspeh Olimpije dokaj majhne.