Klein, ki je bolj poznan po svoji obrambni igri, je v tej sezoni odkril tudi napadalno žilico. Branilec je doslej dosegel zanj rekordnih šest zadetkov, kar trije so bili odločilni in kar dva je dosegel v podaljšku. "Plošček je morda zadel enega od njihovih branilcev. Poskusil sem ga samo spraviti mimo njega. Ko je plošček pristal v mreži, sem bil kar zadovoljen," je dejal Klein.

Newyorčani so sicer sredi zadnje tretjine vodili s 3:1, nato pa v vsega 24 sekundah Pittsburghu, ki je skupaj s Tampo Bay in Detroitom na vrhu vzhodne konference, dovolili dva zadetka.

Najslabša ekipa vzhodne konference Carolina je pred domačimi navijači izgubila proti New Jerseyju z 1:2. Eden ključnih mož za zmago gostov je bil češki veteran Jaromir Jagr, ki je prispeval gol in podajo.

Na zadnji tekmi večera je St. Louis premagal Florido s 4:2. Pri Bluesu, ki je prevzel vodstvo v centralni skupini, se je na svoji prvi domači tekmi v dresu St. Louisa izkazal izkušeni vratar Martin Brodeur z 32 obrambami, odločilna zadetka pa sta v zadnji tretjini prispevala Chris Porter in Paul Stastny.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar bo v noči na sredo z Los Angelesom gostoval v Buffalu.