MOK je soglasno podprl predlog za skupne kandidature olimpijskih iger, s čimer bi znižali stroške organizacije letnih in zimskih OI. Bach je opozoril, da se mora MOK spremeniti, da okrepi kredibilnost, in pozval k sprejemu reform, ki so pomembne zaradi sprememb v javnem mnenju, svetovnem gospodarstvu in politiki.

"Če se ne bomo hitro odzvali na te izzive, nas bodo ti kmalu zadeli. Če sami ne naredimo teh sprememb, nas bodo drugi privedli do njih," pravi Bach. S prvim glasovanjem so odobrili to, da lahko nekatera tekmovanja izpeljejo zunaj mesta gostitelja ali države.

Medtem ko imajo športi, kot je nogomet, že tradicionalno tekme na več stadionih v različnih mestih, pa je bilo to pri olimpijskih igrah le izjemoma. Bach si je želel to spremeniti, da bi zmanjšali stroške iger in dovolili tudi manjšim državam, da kandidirajo za organizatorja iger.

Na seji so izglasovali tudi nižanje stroškov v samem kandidacijskem procesu, in sicer so zmanjšali število predstavitev ter MOK obvezali k plačilu večjega deleža stroškov.

Pri MOK pravijo, da si želijo, da je zbiranje kandidatur bolj podobno povabilu s pogovori z več kandidati o tem, kako narediti dogodek bolj znosen. Več bo poudarka na uporabi že obstoječe in začasne infrastrukture. Kandidate pozivajo, da predstavijo projekt, ki dolgoročno ustreza njihovim športnim, ekonomskim, družbenim in okoljskim potrebam.

Na sestanku v Monaku bodo glasovali tudi o predlogu za povečanje olimpijskih športov, zdaj jih je 28, hkrati pa za omejitev števila udeležencev in posameznih disciplin. Poznavalci pričakujejo, da bodo vseh 40 Bachovih predlogov sprejeli.

Bach, ki uveljavitev reform zagovarja vse od septembra 2013, ko je bil izvoljen za predsednika, bo danes objavil tudi zagon olimpijskega televizijskega kanala.