Čakanje na prehodu za pešce, da bi se barva na semaforju z rdeče spremenila v zeleno, je eno nadležnejših opravil, zaradi česar pogosto prihaja do nedovoljenega prečkanja ceste, ki je lahko v določenih okoliščinah tudi nevarno za udeležence v prometu.

Že leta se zato poskuša ugotoviti, kako zmanjšati neprijetnost izkušnje dolgočasnega čakanja za prečkanje ceste. Pred časom smo poročali o poskusu semaforja, ki pešce spodbuja k plesu, ki so ga preizkusili na portugalskem, danes pa predstavljamo novost iz Nemčije, kjer so postavili semaforsko video igro.

Novost, ki je luč sveta zagledala v nemškem mestu Hildesheim, v bližini Hannovra, je plod študentov oblikovanja na univerzi HAWK. Amelie Künzler, Sandro Angel in Holger Michel so zamisel sprva predstavili leta 2012 v obliki video posnetka, ki ga prilagamo članku, dve leti in več kot milijon ogledov kasneje pa je njihov ulični pong dobil mesto na ulici.

Igra deluje s pomočjo zaslona na dotik, s pomočjo katerega premikate virtualni lopar oziroma rolko levo ali desno in poskušate braniti gol pred nasprotnikom, ki na drugi strani ceste počne isto. Zamisel je vsekakor zabavna in vnaša živost v monotono čakanje na zeleno luč, čeprav je najbolj zabavna za zgolj tisti dve osebi, ki sta si izborili priložnost za igranje, medtem ko ostalim pešcem preostane predvsem zavistno opazovanje tuje zabave. Je pa tudi to verjetno manj dolgočasno od strmenja v rdečo luč.