Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Cedevita - Zadar
1
Zadar zaradi številnih težav, zlasti finančnih, prav velikih pričakovanj v ligi Aba v letošnji sezoni nima. Nenazadnje to potrjujejo tudi njegovi rezultati, saj ima v jadranski ligi po desetih tekmah vsega tri zmage, kar ga na lestvici uvršča na sila skromno predzadnje mesto. Njegov tekmec Cedevita, ki je sicer najvišje uvrščeni hrvaški klub, velikih težav proti Dalmatincem zato ne bi smela imeti.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Metalac - Crvena zvezda
2
Crvena zvezda ostaja še edini klub v ligi Aba, ki ni izkusil grenkobe poraza. Moštvu pa ne kaže dobro le v regionalnem prvenstvu, temveč tudi v evroligi, kjer je nazadnje v gosteh ugnalo Valencio. Klub iz Valjeva, ki je v ligi boljši zgolj od Zadra in Levskega iz Sofije, Beograjčanom praviloma ne bi smel povzročati preglavic.

Košarka - ZDA - NBA

Washington - Boston
1
Washington je dolga leta veljal za eno najslabših moštev v ligi NBA. V zadnjem času se je to močno spremenilo, saj je ekipa dozorela, rezultat tega pa je prvo mesto v svoji diviziji, ki si ga deli z Atlanto. Ekipi sta se sicer nazadnje pomerili v nedeljo, zmage pa se je veselil Boston (101:93). Košarkarji iz Washingtona bodo tako že danes imeli priložnost za maščevanje. Njihove možnosti za uspeh pravzaprav sploh niso majhne, saj so v dosedanjem poteku sezone doma izgubili zgolj dvakrat.

Košarka - ZDA – NBA

Brooklyn-Cleveland
2
Cleveland je sezono začel nekoliko slabše, kar je bilo tudi pričakovano, saj je ekipa v primerjavi z lansko sezono močno spremenjena. A zvezdniška postava z LeBronom Jamesom na čelu se je le uigrala in začela mleti nasprotnike. Tako so Cavaliers dobili zadnjih šest tekem, nazadnje pa so v gosteh brez večjih težav porazili letos zelo močni Toronto. Če jim bo uspelo ponoviti izvrstno igro, ki so jo prikazali v Kanadi, jim zmaga proti Brooklynu ne bi smela uiti.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Green Bay - Atlanta
1
Toplega podnebja vajeni nogometaši Atlante potujejo v Green Bay, kjer jih bo pričakala vse prej kot prijazna klima. Gostom tako utegne kar nekaj preglavic povzročiti že samo vreme, za dodatne skrbi pa zna poskrbeti prvi zvezdnik domače zasedbe Aaron Rogers, ki kaže izvrstne predstave in je bil ključni igralec svojega moštva tudi na zadnji tekmi proti močni ekipi New England Patriots, ki jo je Green Bay dobil s 26:21.