"Na hitro sem pogledal proti golu, videl sem, da je vratar na kolenih na prvi vratnici, tako da sem poskusil plošček dvigniti. Imel sem dovolj sreče, da sem ga spravil pod prečko," je svoj zmagoviti zadetek opisal Palmieri, ki je mrežo zatresel iz kar težkega položaja z leve strani.

Eden junakov zmage Kalifornijcev je bil tudi Ryan Getzlaf. Zbral je tri podaje, podal pa je tudi pri odločilnem zadetku. Getzlaf je trenutno precej "vroč", na zadnjih petih tekmah je dosegel dva zadetka in osem podaj.

Detroit se je z zmago pri Carolini s 3:1 točkovno izenačil z najboljšo ekipo vzhodne konference Tampo Bay. Tomaš Tatar je dosegel dva gola, Pavel Dacjuk pa gol in dve podaji. Izkazal se je tudi 22-letni češki vratar Petr Mrazek s 34 obrambami, obranil je 97,1 odstotka vseh strelov. Detroit je slavil že sedmič na zadnjih osmih tekmah.

Drugo najboljše moštvo zahodne konference Vancouver je po podaljšku izgubilo v Ottawi s 3:4, 21-letni Šved Mika Zibanejad je za zmagovalce prispeval dva gola in dve podaji, Bobby Ryan pa tri podaje. Odločilni gol je prispeval Erik Karlsson. Vancouver je sicer na tekmi že vodil s 3:0.

Najslabša ekipa zahodnega dela lige Edmonton pa je v polni domači dvorani z 2:1 odpravila San Jose. Odločilni zadetek je dosegel David Perron sredi zadnje tretjine. Edmonton je tako prekinil niz 11 porazov.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo v noči na sredo gostoval v Buffalu.