Ko je vodstvo hokejistov Olimpije pred letošnjo sezono napovedovalo, kako uspešna bo zima za slovenske prvake, nihče ni govoril prav pogumno. Uprava je složno sporočila, da je osrednji cilj Olimpije preseči dosežek iz lanske sezone, ko so Ljubljančani dosegli vsega trinajst zmag. Devet v rednem delu po 44 krogih in štiri v kvalifikacijskem obdobju desetih tekem, ko so se borili za vstop v končnico, a predčasno ostali brez možnosti za preboj v četrtfinale.

Na začetku nove sezone je kazalo, da bo Olimpija zaradi omejenega igralskega kadra in slabih predstav s težavo plula skozi tekmovanje, vendar je predvsem v zadnjem mesecu z dvigom forme močno popravila vtis. Potem ko so slovenski prvaki pred časom osvojili celo Dunaj, zmagali pa so tudi v Innsbrucku in Beljaku, včerajšnjega slavja v Znojmu na Češkem ne gre več šteti kot presenečenje. Olimpija je po dveh tretjinah vodila že z 2:0, nato v zadnjem delu popustila, da je Znojmo ujel podaljšek, v seriji kazenskih strelov pa je zmagovalca v osmi seriji odločil Tom Zanoški. Uveljavljeni hrvaški hokejist s kanadskim potnim listom bo v Ljubljani ostal do konca decembra na preizkušnji, kar pomeni, da vse dotlej ne bo plačilni listi kluba.

Olimpija je prejšnji teden napovedovala, da bo na Češkem debitantski nastop doživel obetavni branilec Matic Podlipnik, vendar Jeseničanu niso pravočasno uredili birokratskih zahtev. Junak večera je postal ljubljanski vratar Andy Chiodo, ki je skupaj z vsemi ubranjenimi kazenskimi streli zaustavil 52 poskusov. Tudi nasploh je Kanadčan v tej sezoni Olimpiji priigral ogromno priložnosti celo za kakšno zmago več, vendar so v Tivoliju prav gotovo zadovoljni tudi z dosedanjim izkupičkom. Osem zmag na dosedanjih 25 tekmah morda celo pomeni, da bo moštvo preseglo lanski dosežek že v rednem delu, ob podobni formi pa se Ljubljančani lahko nadejajo tudi kakšnega presenečenja v kvalifikacijah za izločilne boje. Naslednja tekma jih čaka v petek v Gradcu, nato se bo začela zimska klasika na Trgu republike.

EBEL, 25. krog: Znojmo – Olimpija 2:3 po kazenskih strelih (0:0, 0:2, 2:0, 0:0, gledalcev 2700; 0:1 Bishop 25, 1:1 Pešut 29, 1:2 Tomas 43, 2:2 Pavlikovsy 59), Dornbirn – Gradec 2:3, Linz – Beljak 0:2, Salzburg – Alba 6:3, Bolzano – Innsbruck 7:3, danes ob 17.45: Dunaj – KAC, vrstni red: Salzburg 38, Dunaj (-1) 32, Znojmo in Gradec po 31, Linz 30, Alba 29, Bolzano in Beljak po 25, KAC (-1) 22 in Dornbirn po 22, Innsbruck 20, Olimpija 17. Pari prihodnjega kroga, petek ob 19.15: Gradec – Olimpija, Linz – KAC, Dornbirn – Znojmo, Innsbruck – Salzburg, Beljak – Dunaj, Alba – Bolzano.