Naporna serija gostovanj se za ljubljanske hokejiste počasi izteka. Po Bolzanu, kjer v petek niso imeli pravih možnosti, so se tokrat podali v Znojmo, kjer so bili zelo blizu presenečenju proti tretji ekipi lige že po rednem delu, nazadnje pa so orlom odnesli točki po kazenskih strelih in si tako pripravili odlično popotnico pred tednom, ko bodo svojo domačo tekmo po 28. novembru vnovič igrali pod milim nebom.

Po visokem porazu v petek je zmaje čakala še ena dolga pot na še eno prizorišče, kjer v zadnjem času niso imeli prav veliko uspeha. Ljubljančanom se je v soboto priključil še reprezentančni branilec Matic Podlipnik, zadnja okrepitev ekipe izpod Rožnika, ki je tudi odpotoval v Znojmo, a ni nastopil, ker iz prejšnjega kluba še niso pravočasno prišli vsi potrebni papirji.

Kljub temu so slovenski prvaki tako kot na zadnji tekmi v Znojmu začeli podjetno. Tokrat niso povedli kot takrat, ko so na koncu doživeli poraz 1:6, saj je strel Luke Kalana ustavila prečka. Nato pa so zagospodarili domači, blestel pa je vratar zmajev Andy Chiodo.

V drugi tretjini so zmaji šokirali domače navijače. Najprej je zadel Hunter Bishop v 25. minuti, v 26. pa zeleno-beli niso izkoristili še dveh velikih priložnosti, novinec v domačem golu Chris Holt je ustavil tako poskus Aleša Mušiča kot prodor Toma Zanoškega. Vendar so Slovenci na drugi odmor krenili z lepo popotnico, po prodoru Bishopa je gol dosegel Žiga Pešut.

Domači so na polovici tekme zadeli okvir gola in zahtevali ogled posnetka, vendar sodniki niso spremenili odločitve. Zadnja tretjina se ni začela po okusu gostov, saj je napako branilca Marvina Degona po dveh minutah in pol v gol spremenil Roman Tomas. To je spodbudilo domače, ki so silovito napadali, nekaj priložnosti pa so imeli še gostje, predvsem Kalan. Zadnji silovit nalet Čehov pa je le obrodil sadove in v 59. minuti je bil izid izenačen.

V zadnji minuti je Chiodo ubranil še nekaj nevarnih poskusov, skupno je imel (še v podaljšku in s kazenskimi streli vred) kar 52 obramb. Odločitev je padla šele v osmi seriji kazenskih strelov, ko je drugič zapored zadel Zanoški, v prvih petih serijah pa ni bil nihče uspešen.

Tudi na naslednji tekmi bodo zmaji gostovali, v petek jih čaka še pot v Gradec, nato pa sledi zimska klasika z dvema tekmama na prostem na drsališču pred slovenskim parlamentom: prvi dvoboj na Trgu republike bo v nedeljo, tekmec pa madžarski Fehervar.