Za Los Angeles, ki je bil z izjemo prve tretjine boljši tekmec in narekoval ritem, je zadel Justin Williams v 45. minuti, za Philadelphio, pri kateri je blestel vratar Steve Mason s 37 obrambami, pa sta bila uspešna Claude Giroux v peti in Wayne Simmonds v 23. minuti. Simmonds je dosegel svoj jubilejni stoti zadetek v ligi NHL.

Niti polna dvorana Staples Center kraljem ni pomagala proti strelsko učinkovitim letalcem, ki so tako dobili še drugo tekmo proti hokejistom iz mesta angelov v tej sezoni. Letalci so prekinili črn niz kar devetih porazov v gosteh in to proti tako "negostoljubni" ekipi, kot je Los Angeles. Letalci so na zadnjih sedmih tekmah kar šestkrat okusili grenkobo poraza.

Kralji s petimi zaporednimi gostovanji

"Če tekmo s kralji vzameš preveč zlahka, vedi, da bo sledila kazen. So zelo konsistentno moštvo in postavljajo merila zelo konsistentne obrambne igre za vso ligo, zato ne preseneča, da so v tem času že dvakrat osvojili Stanleyjev pokal. Ko bo naslednjič na sporedu tekma proti kraljem, bo treba k obračunu pristopiti skrajno resno in zavzeto že od vsega začetka," je tekmece pohvalil vratar Mason. Kralji so bili sila uspešni pri zaustavitvi napada Philadelphie, a so bili neučinkoviti pri realizaciji. Gostujoči hokejisti so sprožili le 16 strelov proti mreži domačih, kralji pa so po drugi strani sprožili kar 38 strelov proti vratom gostov.

Aktualne prvake lige NHL zdaj čaka pet zaporednih gostovanj. Začeli bodo v Buffalu, kjer bodo palice s sabljami prekrižali v noči na sredo po slovenskem času z začetkom ob 1.30 uri, nato pa bodo svoje znanje preizkušali še v Ottawi, Montrealu, Torontu in St. Louisu.

Kralji s 33 točkami zasedajo četrto mesto v pacifiški skupini in imajo šest točk zaostanka za vodilnim Anaheimom, vodilnim moštvom skupine in zahodne konference.

Pester spored

Hokejski večer onstran velike luže je postregel s sila pestrim sporedom. Zvrstilo se je kar 12 tekem. Pittsburgh Penguins so doma ugnali Ottawa Senators, New York Islanders pa so na domačem ledu morali priznati premoč St. Louis Blues (4:6).

Florida Panthers so premagali Buffalo Sabres s 3:2, ekipa Toronto Maple Leafs je bila boljša od Vancouver Canucks (5:2), moštvo Dallas Stars je nadigralo Montreal Canadiens (4:1), Detroit Red Wings so bili boljši od New York Rangers s 3:2.

Tampa Bay Lightning je doma morala priznati premoč Columbus Blue Jackets (1:3), New Jersey Devils pa so bili na domačem ledu slabši od Washington Capitals (1:4), Nashville Predators pa od Chicago Blackhawks (1:3).

Tudi Arizona Coyotes so sklonjenih glav zapustili domačo dvorano, kajti gostujoče moštvo Boston Bruins je slavilo zmago s 5:2, uspešno je bilo še eno gostujoče moštvo. San Jose Sharks so s 3:2 premagali Calgary Flames.