Ameriško zmagoslavje sta na drugem in tretjem mestu dopolnili Stacey Cook (+0,49) in Julia Mancuso (+0,57). Mariborčanka Ilka Štuhec je zasedla 27. mesto (+2,04).

Maruša Ferk je bila 40. (+3,87), Vanja Brodnik pa 42. (+4,19). Tekma je bila po nastopu najboljših nekaj pred startom Brodnikove prekinjena zaradi slabe vidljivosti na startu, a so jo pozneje nadaljevali.

Mazejeva, ki je v petek za četrto smukaško zmago pokalu prepričljivo premagala vse tekmice, je tokrat naredila veliko napako prav na zelo pomembnem mestu, kjer je dan prej začela nabirati veliko prednost. Odneslo jo je iz smeri in je izgubila veliko časa. Pred tem je bila le desetinko in 15 stotink za Vonnovo. Razlika je nato narasla na 73 in 87 stotink ter na cilju 89.

"Bil sem prav v tistem mestu in sem videl le izhod, ko je bila napaka že narejena. Gledam na vse skupaj pozitivno, ker je fizično dobro reagirala in napaka ni pustila posledic. Kljub tej napaki je visoko uvrščena. Z Valeriom Ghiradijem bova pogledala postavitev superveleslaloma in potem sledijo priprave na nedeljski nastop. Včeraj je Tina zmagala, danes je bila tudi zelo hitra. Vemo, da stopnjuje v spodnjem delu, kar bi se zgodilo tudi danes. Tina mora pozabiti na napako, ker dobro smuča tudi superveleslalom," je dejal Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Črnjanka je kljub napaki, ki ji je preprečila višjo uvrstitev, povečala prednost v vodstvu pokala. Pred nedeljskim superveleslalomom ima 320 točk in 70 točk prednosti pred tokrat odsotno Avstrijko Kathrin Zettel (250), tretja pa je druga Avstrijka Anna Fenninger (231), deveta v smuku in branilka velikega kristalnega globusa. Vonnova je po prvi zmagi po 22 mesecih deseta (132) in skupaj z Mazejevo vodi v smukaški razvrstitvi.

Vonnova je morala po decembrski poškodbi januarja na operacijo kolena in je na prvi tekmi po rehabilitaciji v petek zasedla osmo mesto na smuku z manj kot sekundo zaostanka za zmagovalko Mazejevo. Dan pozneje je Američanka dosegla šestdeseto zmago v pokalu na prizorišču, na katerem je dosegla največje uspehe, saj je na njem zabeležila 21. uvrstitev na oder za zmagovalke in 15. zmago. To zimskošportno središče bi zato zlahka nosilo vzdevek Lake Lindsey.

"Zelo sem se borila po vseh težavah in izjemen občutek je sedaj, ko sem znova na vrhu. Imam veliko podporo družine in moje ekipe. Ta zmaga zame ni presenečenje, vedno sem vedela, da se bom vrnila," je dejala Vonnova. Sedaj potrebuje le še dve zmagi, da bo na večni lestvici prehitela vodilno Avstrijko Annemarie Moser-Pröll (62 zmag), tretja je Švicarka Vreni Schneider (55), sledijo pa Avstrijka Renate Götschl (46), Švedinja Anja Pärson (42) in tretja Avstrijka Marlies Schild (37).