Poleg Prevca je do točk prišlo še pet slovenskih skakalcev, skupno so kar trije končali v "top 10". Jernej Damjan (276,2 točke) je v finalu napredoval na osmo mesto, Robert Kranjec (273,9) pa je zadržal deseto mesto iz prve serije. K ekipnemu uspehu varovancev Gorana Janusa so prispevali še Matjaž Pungertar (269,4) s 13., Nejc Dežman (262,5) z 20. in Jurij Tepeš (256,9) s 23. mestom. Že v prvi seriji je kot 48. nastope končal Tomaž Naglič.

"Danes sem končal na petem mestu. A moj cilj, da bi na tekmi prikazal ne le enega, temveč dva dobra skoka, še ni izpolnjen," je navijačem pred nedeljsko peto tekmo svetovnega pokala v sezoni sporočil Prevc.

V ospredju je bil danes najboljši 24-letni avstrijski zvezdnik Schlierenzauer, ki je v Lillehammerju slavil že svojo šesto zmago v svetovnem pokalu na tem prizorišču, skupno pa rekordno 53. in obenem prvo po skoraj natanko letu dni. "Da sem spet povsem na vrhu po letu dni, je super. Zelo sem srečen. Danes je bilo zaradi spremenljivih razmer zelo težko skakati," je po zmagi dejal Schlierenzauer. Na stopničkah sta danes končala še domačin Anders Fannemel in Avstrijec Michael Hayböck.

V vetrovni loteriji se je že po prvi seriji od nadaljevanja poslovilo kar nekaj skakalnih asov, kot so Nemec Richard Freitag, Avstrijec Andreas Kofler in tudi štirikratni olimpijski prvak in najboljši skakalec to zimo, Švicar Simon Ammann. Slednji, zmagovalec minulih tekem v Kuusamu, je kljub današnjemu spodrsljaju zadržal rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu, drugi je japonski veteran Noriaki Kasai, tretji pa Fannemel. Edini Slovenec med najboljšo deseterico je Peter Prevc na šestem mestu.

Poljak Kamil Stoch, z dvema naslovoma junak letošnjih zimskih olimpijskih iger v Sočiju, bo moral zaradi poškodbe, ki jo je staknil na uvodu v sezono, počivati še nadaljnje tri tedne. Stoch je sicer ta teden že poizkušal trenirati, a je spet začutil bolečine v gležnju, tako da so se v njegovem taboru odločili za operacijo in upajo, da bo nesrečni skakalec nared do začetka novoletne turneje, ki bo v Oberstdorfu 28. decembra.

V nedeljo bo na skakalnici Lysgaard na sporedu še ena tekma; prva serija se bo začela ob 14.15.