Za najboljši album leta so poleg albuma Beyonce, naslovljenim po pevki in albuma Smitha The Lonely Hour v igri za nagrado še Morning Phase pevca Becka, album XEda Sheerana in GirlPharrella Williamsa.

Za grammyja v kategoriji pop vokal album se potegujejo pevci Ed Sheeran, Katy Perry in Miley Cyrus. Za Cyrusovo je to prva nominacija za to nagrado, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Beyonce, Chris Brown in Pharrell Williams so bili nominirani v kategoriji najboljši sodobni urbani album. Beck, duo The Black keys in Ryan Adams so prejeli po tri nominacije v kategorijah rocka.

V kategoriji rock skladbe so nominirane pesmi Becka, skupine Paramore, dua The Black Keys, pevca Ryana Adamsa in Jacka Whita. Za naziv najboljši rock album pa se bodo potegovali album U2Songs of Innocence, ki je zaradi objave na Applovi spletni trgovini iTunes dvignil veliko prahu, ter albumi zasedbe Tom Petty and the Heartbreakers, Becka, dua The Black Keys in Ryana Adamsa.

Pevka Beyonce se obenem lahko pohvali z največ nominacijami v zgodovini grammyjev, ki jih je kdajkoli prejela kakšna pevka. V svoji zbirki jih ima kar 52.

Nominirance sta v petek razglasila glasbenika Pharrell Williams in Ed Sheeran, ki sta prav tako med nominiranci. Podelitev nagrad bo 8. februarja.