V Saint Paulu v Minnesoti je že dišalo po velikem presenečenju, saj so domači poskrbeli za preobrat po vodstvu račkov s 3:0, a so hokejisti iz Anaheima v zadnji tretjini preprečili podaljšek ter slavili s 5:4.

Ryan Kesler je že po minuti in 32 sekundah gostom zagotovil vodstvo z 1:0, Jakob Silferberg pa je nato povišal na 2:0. Kesler je znova udaril po nekaj več kot dveh minutah druge tretjine, ko so gosti povedli s 3:0, nato pa je sledila mrk gostujočega moštva, kar je seveda bila voda na mlin domačih. Z igralcem več sta bila v razmaku 11 sekund uspešna Mikko Koivu in Zach Parise, do konca tretjine pa je izid na 3:3 poravnal Jonas Brodin. Na začetku zadnje tretjine so gostje prek Justina Fontaina celo povedli, vendar pa je bila radost Minnesote bolj kratkega daha, saj je minuto in pol kasneje zadel Tim Jackman, končni izid pa je v 49. minuti postavil Matt Beleskey.

»Ni bilo tako, kot smo si zamislili, ampak na koncu sta tisto, kar šteje, osvojeni dve točki,« je dogajanje povzel Beleskey.

Chicago je slavil na krilih Brandona Saada, ki je za zmago domačih v polno zadel zgolj 27 sekund pred zvokom sirene. Tudi hokejisti Winnipeg Jets so zmagali na domačem ledu, s 6:2 je padel Colorado. Polovico golov za Winnipeg je prispeval Bryan Little, ki je skoraj šest let čakal na svoj drugi trojček, hattrick. Little je prekinil tudi štiriletni post moštva, ko se kateri od hokejistov te franšize na eni tekmi ni veselil dosežka s tremi zadetki. Nazadnje je podvig s hattrickom vpisal Eric Boulton, ki je trikrat zabil v polno na tekmi 18. decembra 2010, takrat še za ekipo Atlanta Trashers, ki se je leta 2011 preselila čez mejo v Winnipeg.