Ko so hokejisti Olimpije pred dvema tednoma gostovali v Italiji, je Bolzano že v deseti minuti vodil z 2:0 in v zelo zgodnji fazi tekme odločil zmagovalca. Ljubljančani so se včeraj vrnili na južno Tirolsko in po desetih minutah doživeli deja vu. Očitno je, da Bolzano prav nič ne leži Olimpiji, ki je izgubila vseh sedem medsebojnih tekem. Včeraj po preslabi igri v obrambi z 2:6, kar je že njen šestnajsti poraz v tej zimi. Slovencem je šlo najbolje v drugi tretjini, ko so se dvakrat približali le na gol zaostanka, vendar je Bolzano vselej ostal korak v prednosti.

A ker Olimpija zaradi turbulentnih razmer ni pod bremenom rezultatskega uspeha, sinočnji poraz ne bo popačil uspešnih novembrskih predstav. Štiri zmage v zadnjem mesecu dni so v Tivoli prinesle nekaj miru. Direktor kluba Matjaž Sekelj je že ob torkovi predstavitvi prihajajočega decembrskega dogodka na odprtem drsališču na Trgu republike izrazil zadovoljstvo, da je moštvo osvojilo sistem igre, ki ga zahteva nemški trener Fabian Dahlem. Prvi operativec hokejskega Tivolija je dodal, da ima Dahlem že od prvega dne dober pristop, saj želi sproti izboljševati malenkosti. »Ima pravo energijo. Porazi ga niso vrgli iz tira, nas v pisarni pa niso pahnili v paniko. Dahlemovo mesto ni bilo nikdar ogroženo, verjetno pa zdaj prihaja do izraza, zakaj smo ga pravzaprav pripeljali v Ljubljano. Delo z mladimi igralci mu gre dobro od rok,« je rekel Sekelj.

Že pred dnevi smo omenili, da bi Dahlem lahko postal trener z daljšim stažem v Tivoliju. Nazadnje se je več kot eno sezono obdržal Finec Hannu Järvenpää. »Če želiš graditi mlado moštvo, potrebuješ trenerja s kontinuiteto. Če bo šla sezona v tej smeri kot do zdaj in če bomo osvojili državni naslov, bi to lahko bila izhodišča za podaljšanje sodelovanja z Dahlemom. Nazadnje je privolil v finančne okvire, ki so sprejemljivi za Olimpijo. Upajmo, da bo tako tudi ob koncu sezone,« je sklenil Sekelj.

EBEL, 24. krog: Bolzano – Olimpija 6:2 (2:0, 2:2, 2:0, gledalcev 1500; 1:0 Gander 9, 2:0 De Simone 11, 2:1 Zanoški 22, 3:1 Gander 25, 3:2 Mušič 29/PP2, 4:2 Pance 34, 5:2 Insam 54, 6:2 Nesbitt 60), Alba – Dunaj 4:3, KAC – Znojmo 1:4, Salzburg – Dornbirn 2:4, Innsbruck – Linz 4:5 v podaljšku, Gradec – Beljak 2:5, vrstni red: Salzburg 36, Dunaj 32, Znojmo in Linz po 30, Gradec in Alba po 29, Bolzano in Beljak po 23, KAC in Dornbirn po 22, Innsbruck 21, Olimpija 15. Pari prihodnjega kroga, jutri ob 17.30: Znojmo – Olimpija, Dornbirn – Gradec, Linz – Beljak, Salzburg – Alba, Bolzano – Innsbruck, Dunaj – KAC.