Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

West Ham - Swansea
1, 0

West Ham je največje pozitivno presenečenje sezone v Angliji do sedaj in trenutno zasluženo zaseda visoko peto mesto. Dobro zaenkrat igra tudi Swansea, ki ima le dve točki manj, zato se danes obeta zanimivo srečanje, kjer pa bi morali biti domači vendarle v prednosti in bodo verjetno ostali neporaženi.

Nogomet - Francija - 1.liga

Marseille - Metz
1

Marseille je v zadnjem krogu le remiziral z Lorientom, a tudi PSG ni zmagal, zato na vrhu ni prišlo do spremembe. Metz prihaja kot naročen, da se varovanci Marcela Bielse vrnejo na zmagovito pot, saj gre za najslabšo gostujočo ekipo lige, ki je na osmih gostovanjih osvojilo le štiri točke.

Nogomet - Italija - 1.liga

Napoli - Empoli
1

V Neaplju so po treh zaporednih remijih prižgali luč za alarm, saj so na lestvici izgubili stik z vodilnim dvojcem, iz ozadja pa jim že preti veliko število klubov, ki so vsi v igri za tretje mesto. Moštvo Rafe Beniteza ima tudi nekoliko načeto samozavest, kar bodo danes poskušali popraviti z dobro predstavo in prepričljivo zmago proti povratniku iz druge lige in enemu od kandidatov za izpad. Da Empolija ne bodo podcenjevali, bodo poskrbeli njegovi rezultati, saj je že štiri tekme neporažen, zmagal pa je trikrat.

Nogomet - Španija - 1.liga

Barcelona - Espanyol /+1/
1

Mestni derbiji v zadnjem času kot po pravilu pripadajo Barceloni, ki je tudi tokrat v vlogi velikega favorita, saj je v vzponu forme, medtem ko je Espanyol letos precej povprečen in bo le stežka končal v zgornji polovici lestvice, precej bolj verjetno je, da bo do konca trepetal za obstanek. Zmaga Barcelone je skoraj samoumevna, vprašanje je le, kakšna bo razlika v njeno korist.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Partizan - Mega Leks
1

Partizan je po letih prevlade v jadranski ligi letos v povsem drugačnem položaju, saj je poleti moštvo doživelo bistvene spremembe, zaradi finančnih težav je precej slabše. Začetek sezone je bil zato za črno-bele nočna mora, po nekaj okrepitvah pa moštvo Duška Vujoševića deluje vse boljše in se je že prebilo v zgornjo polovico lestvice. Tokrat v Pionir prihaja neposredni konkurent z enakim izkupičkom, ki ga je je treba nujno premagati, česar se domači dobro zavedajo.