PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Fiorentina – Juventus
2
Fiorentina je v serie A morda res šele na osmem mestu, a forma Firenčanov se dviguje, kar dokazujejo tudi tri zaporedne zmage, ki so bile povrhu vse dosežene v gosteh. Kljub temu je jasno, da se uspešen niz danes utegne končati, saj jim bo nasproti stalo vodilno moštvo prvenstva in aktualni italijanski prvak Juventus. Torinčani igrajo zelo solidno, saj so dobili zadnjih šest tekem, zato je težko verjeti, da proti Fiorentini ne bodo iztržili vsaj točke.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Borussia (D) - Hoffenheim
1,0
Čeprav je v Nemčiji običajno v središču pozornosti Bayern, je ta čas glavna tema nogometnih pogovorov zagotovo Borussia Dortmund. Nemški velikan je v domačem prvenstvu v hudi krizi, saj se je po zadnjem porazu proti Frankfurtu znašel na zadnjem mestu bundeslige. Igralci Borussie so po novem spodrsljaju bržčas doumeli, da je vrag vzel šalo in da prostora za nov spodrsljaj ni več. Izbranci Jürgena Kloppa bodo izvrstno podporo, ki jo znajo pričarati njihovi navijači, tokrat potrebovali bolj kot kdajkoli. Vendar pa proti sedmouvrščenemu Hoffenheimu, ki v letošnji sezoni kaže vse prej kot slabe predstave, morda tudi to ne bo dovolj.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Turow Zgorzelec -Barcelona
2
Barcelona je na prvi medsebojni tekmi zlahka odpravila Poljake, podoben scenarij pa se bo bržkone odvil tudi nocoj. Turow v v svoji skupini namreč ni konkurenčen tekmecem, saj je dosegel vsega eno zmago. Barcelona na drugi strani igra odlično in je po sedmih odigranih tekmah poleg CSKA še edino neporaženo moštvo v evroligi.

Košarka - ZDA - NBA

Minnesota - Houston
2
Odhod prvega zvezdnika Kevina Love v Cleveland se Minnesoti še kako pozna. Volkovi imajo namreč po 17 odigranih tekmah vsega štiri zmage, na zadnjih sedmih tekmah pa so zmagali vsega enkrat, in sicer proti nič boljšim LA Lakers (120:119). Za Houston, ki ima na drugi strani toliko porazov kot Minessota zmag, slavje na gostujočem parketu danes ne bi smelo biti pretežko dosegljivo.