Poleg Browna se je pri gostih izkazal tudi vratar Martin Jones, ki je zaustavil 26 strelov in tako kot Jonathan Quick na zadnji tekmi proti Bostonu ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Alec Martinez je dan za tem, ko se je z moštvom dogovoril za podaljšanje pogodbe, dosegel gol in podajo, en zadetek pa je z igralcem več dodal še Jared Stoll.

Kralji, branilci naslova v tekmovanju za Stanleyjev pokal, niso pokazali nobene milosti do kojotov, ki so v dvoboj z losangeleško ekipo vstopili s petimi zaporednimi domačimi porazi. Kralji so jim prizadejali še šestega v nizu, kar pomeni, da so kojoti prvič po letu 2009 v domači dvorani nanizali šest zaporednih porazov. Skupno so izgubili še sedmič v zadnjih devetih tekmah.

Kopitarjeva ekipa je skupaj s Chicagom trenutno šesta v zahodni konferenci, le točko pred njima pa je St. Louis, ki je tokrat s 3:4 izgubil v Nashvillu. In to kljub vnovič zelo razpoloženemu Vladimirju Tarasenku. Rus je za goste dosegel dva gola, z njima je letos že pri številki 16, kar ga uvrša na drugo mesto med strelci, pred njim je le center Dallasa Tyler Seguin. Slednji se je spet vpisal med strelce, a ni mogel preprečiti poraza svoje ekipe na gostovanju pri Detroitu (2:5), za katerega je dva gola dosegel Darren Helm.

Na vrhu prvenstvene razpredelnice se ekipe menjajo vsak dan. V četrtek ga je zavzela Tampa, potem ko je doma s kar 5:0 ugnala Buffalo. Strelec enega izmed golov je bil tudi Steven Stamkos, ki je tako kot Tarasenko in Rick Nash že pri 16 golih v sezoni. Nash je tokrat s svojimi New York Rangers počival, zato pa je bila na delu druga ekipa iz New Yorka. Islanders so z 2:1 zmagali v Ottawi, odločilni gol je v zadnji tretjini dosegel Casey Cizikas.

Četrtkov derbi je bil na sporedu v Pittsburghu, kjer je Vancouver domačo ekipo premagal s 3:0 in se zavihtel na prvo mesto zahodne konference. Z dvema goloma se je izkazal Brad Richardson, enega je dosegel, ko je imelo njegovo moštvo igralca manj na ledu.

Gostujočo zmago so zabeležili tudi Washington, z 2:1 je bil boljši od Caroline, New Jersey, ki je s 5:2 ugnal Toronto, in Columbus, slednji je z zmago proti Floridi (4:3) zadnje mesto na prvenstveni razpredelnici spet prepustil Edmontonu.

Calgary je s 4:3 doma premagal Colorado, dva gola je k zmagi prispeval Dennis Videman, San Jose pa je bil pred domačimi navijači s 7:4 boljši od Bostona. Po dva gola so za zmagovalce dosegla Tommy Wingels, Tyler Kennedy in Joe Pavelski. Za Boston, ki je po prvi tretjini vodil z 2:0, po polovici tekme pa s 4:3, je bil dvakrat uspešen Reilly Smith.