Počasi, a zanesljivo odbojkarji ACH Volley izgubljajo možnosti za napredovanje v izločilne boje evropskih pokalov. Na tretji zaporedni tekmi lige prvakov so še tretjič izgubili, znova brez osvojene točke. Ampak takšna je realnost s tako poceni zasedbo. Popravki, kot je pridobitev novega podajalca Michala Kozlowskega iz Poljske, čudežnega učinka na kratki rok ne morejo narediti. Še posebno ne, ker je bil igralni položaj podajalca zaradi dobrih iger Matije Jereba vse prej kot problematičen.

Slovenski prvaki so vse bolj oddaljeni od uresničitve želje, da po predtekmovanju v ligi prvakov evropsko sezono nadaljujejo vsaj v pokalu CEV. V Budvi so potrebovali vsaj točko, da bi nekoliko bolj mirno dočakali drugo polovico tekmovanja, od nje niti niso bili tako daleč, a v odločilnih trenutkih niso bili dovolj zbrani. Ko je bilo najmanj potrebno, je zatajil servis, v teh trenutkih so dobili tudi nekaj blokov, domači so bili predvsem na krilih Kubanca z ameriškim potnim listom Yosleyderja Cale boljši tekmec.

Že začetek tekme ni veliko obetal. Novinec v domači ekipi, nekdanji srbski reprezentant Novica Bjelica, je Ljubljančane prebijal s servisi, poskrbel je, da so zaostajali za tri, po njegovem drugem prihodu za servisno črto pa tudi za pet točk (12:7). Ko pa Črnogorci niso prišli do točke s servisom, pa je na sceno stopil njihov blok, ki je bil tudi zaslužen, da so ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:9. Nekaj upanja za slovensko ekipo je zasijalo po asu Erica Mochalskega za izid 16:12, toda brazilski organizator v vrstah Budvanske Rivijere je hitro vrnil na enak način, s servisi je svojo ekipo spet vrnil v bolj zanesljivo prednost, ki so jo obdržali do konca niza.

Toda v drugem nizu je bila slika obrnjena. V vrstah gostov je zablestel novinec, poljski podajalec Michal Kozlowski, ki je v igro vstopil pred končnico prvega dela, na začetku drugega pa poskrbel za rezultat 0:7. Tudi po uvodnem naletu so Ljubljančani zadržali visoko raven igre, vse je delovalo, kakor mora. Posledica tega je bila, da se gostitelji niso niti enkrat nevarneje približali in da se je vse moralo začeti praktično znova.

Žal pa je ACH Volley v tretjem nizu spet popustili pri servisu. Ker tudi domači niso bili posebej razpoloženi, je bil izid dolgo časa izenačen, po seriji napak tekmecev si je Budvanska Rivijera prvo občutnejšo prednost priigrala po rezultatu 13:11, ko je dosegla štiri zaporedne točke. Z nekaj sreče so varovanci Tomija Šmuca še prišli do rezultata 20:18 in 21:19, toda blok Petra Krsmanovića Samu Delegombaiju je pomenil vodstvo domačih s 23:19. Nato je sledil še as razpoloženega kapetana Vojina Čačića, s tem pa je bil zmagovalec niza odločen.

ACH se sicer ni predal, Delegombai ga je z blokom v četrtem nizu popeljal v vodstvo z 10:7, vendar je domači trener Slobodan Boškan reagiral z odmorom, ki je obrodil sadove. Njegova ekipa je s petimi zaporednimi točkami povedla z 12:10, nato sicer dovolila, da tekmec še trikrat preide v vodstvo za točko, a Cala je s svojimi napadi v končnici vendarle razblinil vse upe gostov. Sam je z asom tudi zaključil tekmo.

»Slaba tekma. Budva je igrala slabše, kot sem pričakoval, žal pa smo tudi mi igrali slabše, kot zmoremo. Sem nezadovoljen, toda z vsake tekme se moramo kaj naučiti. Vedno mora biti tudi kaj pozitivnega, tokrat je bil to debi Michala Kozlowskega. Vse drugo pa ni bilo na visoki ravni,« je priznal Tomi Šmuc, trener ACH Volleyja. vra, sta