Organizatorji so povedali, se je dogajanje na festivalu vzporedno z razvojem računalništva in sodobne informacijske tehnologije »razvilo v pravo manifestacijo sodobnih medijskih umetnosti, ki spodbujajo ustvarjalno delo z različnimi novimi tehnologijami«. V zadnjih nekaj letih se je festival lotil zahtevnega predstavljanja vrhunskih medijskih umetnikov, ki s svojimi deli premikajo meje in razumevanje vloge medijskih umetnosti, zaradi česar se Nova Gorica že umešča na svetovni zemljevid najsodobnejšega dogajanja na tem dinamičnem umetnostnem področju.

Na festivalu bodo tudi letos predstavili ključna dogajanja v polju novejše medijske tehnologije, ob tem pa spodbujali komunikacijo in kritičen diskurz na področju intermedijskih umetnosti, ki že same po sebi delujejo globalno in vedno znova odpirajo nove poglede na svet.

Tema letošnje festivalske edicije je Neumetnost/Non-art, izbral pa jo je kurator in umetnik Igor Štromajer. Na festivalu bo sodelovalo 48 umetnikov oziroma umetniških skupin, ki se bodo s svojimi projekti, delavnicami, predavanji in performansi predstavile na več lokacijah v Novi Gorici in Gorici. Ob festivalu bo izšel dvojezični zbornik, kjer so predstavljeni vsi projekti in sodelujoči umetniki oziroma umetniške skupine, v elektronski obliki pa ga je mogoče najti tudi na spletni strani www.pixxelpoint.org. nr