Na tretjo stopničko zmagovalnega odra je danes stopila Ukrajinka Valj Semerenko (+ 38,1; 0). Nastopili sta še dve Slovenki, Andreja Mali je bila 47. (+ 6:51,5; 4), Anja Eržen (+ 8:29,2; 3) pa 66.

Po sredini 20-kilometrski posamični tekmi za moške, na kateri sta bila Klemen Bauer in Jakov Fak na 22. in 24. mestu, so na svoj račun prišle tudi biatlonke. Gregorinova, ki je pred letom dni na tem prizorišču zasedla 18. mesto, je imela isti strelski izkupiček, le da je bila tokrat enkrat nenatančna na prvem streljanju in dvakrat na drugem. Ob zelo dobrem teku - imela je 13. čas - je nato nadaljevala precej bolj sproščeno in pokrila deset tarč, kar jo je popeljalo na 25. mesto.

Malijeva je s svojo prvo posamično preizkušnjo sezone začela ravno obratno kot reprezentančna kolegica, saj je tako leže kot v stoje pokrila vse tarče. Na polovici preizkušnje je zasedala celo 15. mesto, na tretjem streljanju pa zgrešila zadnji dve tarči. Strelski izkupiček se je na zadnji postaji nato ponovil, kar je pomenilo, da je preizkušnjo končala kot 47.

Najmlajša slovenska predstavnica je svojo nalogo opravila solidno. Erženova je namreč streljanje začela popolno, z drugim, tretjim in četrtim postankom pa je opravila 80-odstotno uspešno. Ob dejstvu, da je na smučeh prebila več časa kot Gregorinova in Malijeva, je na koncu zasedla 66. mesto.

"Ne bi rekla, da sem čutila kakšen poseben pritisk. Predvsem me je bilo strah spustov, ker so bili zelo hitri in nevarni glede na današnje razmere, ko je bil sneg zelo mehak. Moje 25. mesto je neko povprečje, nisem čisto nezadovoljna, ne pa tudi zelo vesela. Verjamem, da imam še veliko možnosti za napredek in upam, da bom to pokazal že v naslednji tekmi. Potrebujem nekaj tekem, da pridem v optimalno formo. To se je pokazalo tudi na današnji tekmi, saj sem šla lažje v tekmo, tudi bolje sem se počutila na progi, verjetno bo pa na naslednjih tekmah tudi tekaško še malenkost bolje," je po današnji preizkušnje dejala Gregorinova.

Glavni trener Uroš Velepec je o današnji tekmi dejal: "Trenutno sta dve tekmovalki, ki izrazito odstopata v teku, Domračeva in Mäkäräinenova. Obe bosta morali v tej formi delati napake, če ju bodo druge tekmovalke želele ogroziti. Teja je imela nesrečo v prvo, veter se je obrnil in zgrešila je v levo, če bi tam zadela, bi se dirka mogoče obrnila drugače. Kljub vsemu je tri zgrešila, a tekla je dobro, tako da ji ni kaj za očitati. Začetek je soliden, vemo pa, da nismo tempirali za te dirke, ampak se pripravljamo za Pokljuko."

Biatlonke in biatlonci se bodo znova predstavili v soboto, ko bosta na sporedu sprinterski preizkušnji. Ob 11.30 bodo na startu Klemen Bauer, Jakov Fak in Lenart Oblak, ob 14.45 pa Gregorinova, Malijeva in Erženova.