Celjani so pred slabima dvema tednoma navijače doma navdušili na dvoboju proti izjemno močnemu nemškemu tekmecu Rhein-Neckarju Löwnu, ki so ga ugnali z 32:28 in dokazali, da premorejo dovolj srčnosti, kakovosti in znanja za velike mednarodne obračune, vse to pa bodo potrebovali tudi na sobotnem obračunu proti nepredvidljivim tekmecem iz Montpellierja.

Izbranci velenjskega stratega na klopi Celja Branka Tamšeta se zavedajo pomembnosti tekme, vsi po vrsti zatrjujejo, da bodo na igrišču pustili srce in dušo, odločitev o uvrstitvi v izločilne boje pa prestavili na zadnji februarski tekmi, ko bodo na domačem igrišču gostili premagljive tekmece iz ruskega Čehova, nato pa se v gosteh pomerili še z rokometnimi velikani iz Veszprema.

Celjani imajo usodo v svojih rokah

V dvorani Zlatorog se vsekakor obeta nova vrhunska predstava, poleg domačih ljubljencev pa bodo ljubitelji rokometa lahko v dresu gostujoče ekipe na delu videli tudi otroka celjskega kluba Dragana Gajića in zagotovo še dva slovenska reprezentanta - Vida Kavtičnika in Mateja Gabra. Nastop rekonvalescenta Jureta Dolenca je še pod vprašajem, medtem ko Borut Mačkovšek zaradi zdravstvenih težav, ki jih vleče od začetka sezone, ne bo v kadru francoske ekipe.

"Pred nami je nova izjemno zahtevna tekma. O njeni resnosti in pomembnosti zgovorno priča dejstvo, da bodo Francozi že danes pripotovali v Slovenijo in se temeljito pripravili na obračun v Zlatorogu. Zavedamo se, da je usoda v naših rokah, hkrati pa imamo močno željo, da se iz te težke skupine prebijemo v izločilne boje, v kar je le malokdo verjel pred začetkom sezone," je uvodoma dejal Tamše in dodal: "Vesel sem, da smo prišli v položaj, ko sami odločamo o svoji usodi, bo pa izjemno težko. V soboto se bosta pomerili ekipi z enakim ciljem, obe si želita osvojiti točki. V teh dveh dneh bomo naredili vse kar je v naši moči, maksimalno se bomo pripravili na Montpellier in upam, da nam bo ob podpori naših zvestih gledalcev v nabito polnem Zlatorogu uspelo ponoviti predstavo proti Rhein-Neckarju Löwnu ter doseči tretjo zmago v skupinskem delu lige prvakov."

Za obe ekipi tekma življenjskega pomena

"Smo v najtežjem delu sezone, po hudih bojih z Rhein-Neckarjem Löwnom in Vardarjem že čutimo lažjo utrujenost, a na tekmi proti Montpellierju bomo na vse to pozabili in na igrišču iz sebe iztisnili vse svoje znanje," je pred sobotno tekmo odločno dejal hrvaški ostrostrelec Ivan Slišković, medtem ko je krožni napadalec Vid Poteko dodal: "Dejstvo je, da je Montpellier vrhunska zasedba, za obe ekipi pa je tekma v Zlatorogu življenjskega pomena. V novembru smo imeli devet težkih tekem, sobotni obračun s Francozi pa bo višnja na smetani. S to tekmo si lahko izborimo nastop v osmini finala, hkrati pa sem vesel, da se bo to zgodilo prav v Celju. V domači dvorani kažemo veliko lepši obraz, želim si do zadnjega kotička napolnjeni Zlatorog, mi pa obljubljamo srčno predstavo."

Celjska zasedba je na dosedanjih sedmih tekmah dosegla dve zmagi in doživela pet porazov. V skupini C je premagala Rhein-Neckar Löwen in Čehovske medvede, dvakrat je izgubila proti makedonskemu Vardarju, po enkrat pa proti Rhein-Neckarju Löwnu, Montpellierju in Veszpremu. Po sedmih krogih vodi Veszprem s 14 točkami, Vardar jih je zbral devet, Rhein-Neckar Löwen osem, Montpellier šest, Celje štiri, Čehovski medvedi pa točko.