Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Lyon - Reims
1

Lyon je po petih zaporednih zmagah nekoliko padel v formi in na zadnjih dveh tekmah osvojil le točko, ostal pa brez doseženega gola. Na lestvici je zato malce izgubil stik z vodilnim dvojcem, znašel pa se je v gneči klubov, ki se borijo za tretje in četrto mesto, ki sta vstopnici za ligo prvakov in evropsko ligo. Pri Lyonu sicer zagotovo še niso obupali nad bojem za naslov prvaka, zato morajo čim prej spet zaviti na zmagovito pot in čeprav je Reims zelo soliden, trenutno je 9., bodo domačini danes napeli moči za osvojitev treh točk, ki jih potrebujejo za mir v hiši.

Nogomet - Rusija - 1.liga

Spartak Moskva - Rostov
1

Spartak je bil po dobrem začetku sezone dolgo časa povsem pri vrhu lestvice v ruski ligi, po nekaj slabših rezultatih pa je zdrsnil v sredino. Ker je med drugim in 9. mestom le 7 točk razlike, klubi pogosto menjajo pozicije na lestvici, zato vsaka zmaga prinese veliko. Spartak bo danes lovil zmago in tri točke, ki bi mu prinesle skok na 5. mesto in priključek z moštvi pred njim, ki so trenutno na mestih, ki vodijo v Evropo. Tekmec Spartaka je ravno pravšnji, saj je Rostov v veliki krizi in se mu obeta izpad v drugo ligo, v tej sezoni pa je na 19 tekmah doživel kar 12 porazov, zmagal pa le dvakrat. Če imajo domači kakšne ambicije po uvrstitvi na visoka mesta, je danes zmaga pač nujna.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Fenerbahče - Panathinaikos
1

Obe moštvi sta v odlični formi in večinoma zmagujeta, obe pa sta si tudi že zagotovili napredovanje v top16. Čeprav bi tekma znala odločati o drugem mestu v skupini, gre vendarle bolj za prestiž, Turki pa bodo ob bučni podpori s tribun verjetno vendarle nekoliko bolj motivirani. Še bolj jih bo gnal spomin na prvo tekme v Atenah, ko so jih Grki prerešetali s trojkami, nekdanjim varovancem pa se bo želel oddolžiti tudi Željko Obradović, ki bo košarkarje Fenerbahčeja prav gotovo dobro pripravil na to tekmo.

Košarka - ZDA - NBA

Golden State - New Orleans
1

Golden State je z izkupičkom 15 zmag in le 2 porazov trenutno najboljše moštvo v ligi NBA. Pod vodstvom izjemnega Curryja »bojevniki« meljejo vse pred seboj in zdi se, da bo New Orleans njihova naslednja žrtev, saj pelikani niso ravno najtežji možen nasprotnik, za uspeh na gostovanju v Oaklandu pa bi potrebovali zelo dober dan in tudi nerazpoložene strelce v domačih vrstah.