A ne Ljubljančani ne Črnogorci še niso vrgli puške v koruzo tudi v boju za drugo mesto, ki zagotavlja napredovanje iz skupine. Za zdaj so pri tem uspešnejši varovanci trenerja Slobodana Boškana, ki v svoji zbirki že imajo dve točki, doma so s 3:2 premagali Recycling Volleys Berlin, medtem ko so slovenski prvaki izgubili tako v Berlinu kot doma proti poljski ekipi Asseco Resovia Rzseszow.

»Domači igralci vedo, kako je v dvorani v Budvi, na to pa bomo opozorili tudi tujce. Vsekakor so razmere neka prednost za domače, toda na rezultat vendarle ne bi smele vplivati. Lahko rečem, da gremo v Črno goro po prve točke, zavedam pa se, da nas čaka težka tekma,« je optimistično razpoložen trener slovenskih prvakov Tomi Šmuc, ki bo imel na razpolago vse igralce, tudi novinca, poljskega organizatorja igre, Michala Kozlowskega.

»To, da smo pripeljali novega organizatorja, ne pomeni, da nismo zadovoljni z Matijo Jerebom. Ugotovili smo, da je samo za enega vrhunskega podajalca preveč tekem, tako da potrebuje pomoč. Tudi v Budvi bo Jereb dobil prednost, od poteka tekme pa bo odvisno, ali bom v igro poslal tudi Kozlowskega. Drugače pa so vsi igralci zdravi,« je s stanjem v ekipi zadovoljen Šmuc, ki priznava, da je ekipa dobila apel od vodstva kluba, da mora igrati bolje, bolj zavzeto in hrabreje od tega, kar je kazala do zdaj. Pa čeprav na domačih igriščih še nima poraza, prav tako pa si več ni obetala od prvih dveh krogov v ligi prvakov. To samo dokazuje, da so apetiti in pritisk veliko večji, kot so trdili na začetku sezone. sta, šr