Svendsen je na prvi posamični tekmi svetovnega pokala v sezoni 2014/15 zadel vseh 20 strelov, Semenov in Šlesingr pa sta bila nenatančna enkrat. Klemen Bauer je zgrešil štirikrat, zaostal je štiri minute in 51 sekund. Jakov Fak je osvojil 24. mesto, mimo tarče je meril petkrat, ciljno črto je prečkal pet minut za zmagovalcem. Tretji Slovenec Lenart Oblak je zgrešil osemkrat, zaostal 14 minut in 30 sekund ter končal na 98. mestu.

Slabo je sezono začel Francoz Martin Fourcade, zmagovalec zadnjih treh svetovnih pokalov. Osvojil je 81. mesto, zgrešil šest strelov, zaostal pa deset minut in 19 sekund.

"Sigurno sta v točkah, kar je v redu. Bilo je izjemno težko streljati, tako da si moral imeti veliko sreče, eni so jo imeli več, drugi manj. A bilo je kar v redu za začetek. Kaotično je bilo, pihalo je bolj in manj, predvsem leže se je še dalo zadevati, v stoje pa ne, če si imel smolo kot Jakov na zadnjem streljanju, ko je počakal dlje časa in potem pač moral postreljati, kar je škoda. Je kar nekaj zgrešenih strelov, a nimaš kaj," je povedal trener slovenske reprezentance Uroš Velepec.

"To je pač biatlon. Sploh tale disciplina, kjer te vsak zgrešen strel veliko kaznuje. Psihološki efekt je bil tako še večji. Na koncu se je tako zgodilo," je uvodoma dejal Bauer, nato pa je spregovoril o dobrem teku in lepi popotnici za nadaljnje boje: "Glede na to da gre za 20-kilometrsko preizkušnjo, je bilo treba zelo taktično pristopiti, tudi zato mogoče bolj rezerviran začetek. Imel sem srečo, da sem tekel skupaj z Ole Einarjem Bjoerndalnom, ki je bil krog pred mano in sva se ujela na progi. Takoj je lažje, če imaš ob sebi konkurenčnega tekača, sploh na začetku, da dobiš ritem, pa še danes, ko je pihal veter se je poznalo zavetrje. Potem sem lepo stopnjeval, mogoče me je na koncu malo pobralo, ampak načeloma sem zadovoljen, z izjemo zadnjega streljanja. Nimam se kaj za pritoževati. Ni bila kakšna katastrofa, občutek ostaja pozitiven za naprej, kar se tiče streljanja in teka."

V četrtek bo v Östersundu ženska tekma na 15 kilometrov. Na startu bodo tudi Teja Gregorin, Andreja Mali in Anja Eržen.