V mestu Hvar so v preteklih 24 urah namerili rekordno količino dežja za december v zadnjih več kot 150 letih. Absolutni hvarski rekord je iz oktobra 1881, ko je padlo 172,7 litrov dežja na kvadratni meter, so poudarili v hrvaškem hidrometeorološkem zavodu.

Gasilci so imeli veliko dela tako na Hvaru kot na Visu, kjer je bilo poplavljenih več stanovanjskih in poslovnih objektov kot tudi šol.

Viška dopisnica hrvaškega radia Split je danes poročala, da so bile ulice v mestu Vis primerne za "rafting na divjih vodah". Poleg dežja je mesto prizadela tudi toča.

Velo je popolnoma poplavljeno, stara cesta med Visom in Komižo ni prevozna, zaradi podrtih telefonskih in električnihdrogov pa so ponekod težave tudi s telefonskimi linijami in dobavo električne energije, poroča Slobodna Dalmacija. Voda naj bi drla z vseh strani, dvigala asfalt in poplavljala ceste.

Zaradi močnega ciklona sta bila minulo noč pod vodo deloma tudi otok Brač in širše območje Splita, med Trogirjem in Omišem, so še poročali hrvaški mediji.