Pridružite se, prvi mesec samo 1 eur
Džezva med največjimi dragocenostmi Evrope
Dnevnik.si
  • Slovenija
  • Svet
  • Posel
    • Poslovne novice
    • Zaposlitve in kariera
    • Borzni komentar
    • Trg delnic
    • Trg obveznic
    • Indeksi in svežnji
    • Valute
    • Bitcoin
  • Šport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Kolesarstvo
    • Hokej na ledu
    • Rokomet
    • Skoki
    • Tenis
    • Ostali športi
    • Rekreacija
    • Planinstvo
    • Igralec kroga
    • Dnevnikova stava
    • Luka Dončić
  • Kultura
    • Glasba
    • Knjiga
    • Oder
    • Film
    • Vizualna umetnost
    • Arhitektura
    • Oblikovanje
    • Mediji
    • Splošno
    • Iz karantene
  • Magazin
    • Aktualno
    • Znanost in tehnologija
    • Kulinarika
    • Moj dom
    • Svet vozil
    • Prosti čas
    • Estrada
    • Zdravje
    • Slovenci po svetu
  • Kronika
  • Lokalno
    • Ljubljana
    • Štajerska, Koroška in Prekmurje
    • Primorska
    • Gorenjska
    • Osrednja Slovenija
    • Dolenjska in Bela krajina
    • Zasavje in Posavje
  • Mnenja
    • Kolumne
    • Odprta stran
    • Komentarji
  • Objektiv
    • Komentarji
    • Intervjuji
  • Nedeljski
  • Gazela
  • Moj dom
    • Notranja oprema
    • Ideje za dom
    • Arhitektura
    • Vrt in okolica
    • Gradnja in prenova
    • Energija
    • Varnost
    • Uporabno
    • Vprašajte strokovnjaka
Džezva

Džezva med največjimi dragocenostmi Evrope

Ameriški New York Times je objavil seznam dvanajstih največjih zakladov, ki jih lahko popotnik prinese iz Evrope. Poleg čokolad iz Bruslja, paprike iz Budimpešte, oblikovalskih del iz Koebenhavna, svile iz Firenc, ploščic iz Lizbone, igračk iz Prage, klobukov iz Londona in dežnikov iz Pariza se je na seznamu znašel tudi set za kavo iz Sarajeva. Džezva in fildžan na bakrenem pladnju so po mnenju piscev tradicionalni in nujni pripomoček za pitje kave v Sarajevu. Ob tem so dodali, da si Sarajevčani za kavo vzamejo najmanj pol ure časa, ker je treba ob tem uživati.

Špela Kek
5. december 2014 06:00 5. december 2014 6:00
Predviden čas branja: 1 min
Iz tiskane edicije
Džezva
Špela Kek
5. december 2014 06:00
5. december 2014 6:00
Predviden čas branja: 1 min
Iz tiskane edicije

NAJNOVEJŠE

    Vse objave
    džezva

    Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno v skladu z določili uporabe in citiranja vsebin.

    Preberite sorodne prispevke

    Ruski menihi izdelujejo mocarelo

    Ruski menihi izdelujejo mocarelo

    28.11.2014

    Naj še kdo trdi, da menihi niso iznajdljivi. V enem najbolj znanih ruskih samostanov Valaam so se menihi hitro izučili izdelovanja italijanskih sirov...

    Dnevnik.siDružba medijskih vsebin, d.d.
      • DRUŽBA

      • Predstavitev
      • Vodstvo
      • Dosežki
      • Sporočila za javnost
      • OGLAŠEVANJE

      • Spletni oglasi
      • Tiskani oglasi
      • Scena
      • Osmrtnice
      • Mali oglasi
      • EDICIJE

      • Dnevnik
      • Nedeljski dnevnik
      • Razvedrilo
      • Naročanje edicij
      • Digitalni paketi
      • PROJEKTI

      • Gazela
      • Zlata nit
      • POGOJI

      • Naročniški
      • Akcije in nagradne igre
      • Spletno mesto
      • Piškoti
      • Avtorske pravice
      • Volilna kampanja
      • Zasebnost