V ponedeljek ob 10. uri se bo v GZS pričela zadnja predstavitev certifikata Družini prijazno podjetje v letošnjem letu, dan kasneje ob 14. uri se bo v konferenčni dvorani M3 Cankarjevega doma pričela strokovna delavnica Spoštovanje človekovih pravic v poslovanju kot priložnost in pogoj za poslovno uspešnost, ki jo pripravljajo skupaj z Mrežo za družbeno odgovornost Slovenije, ob 17. uri pa bo v isti dvorani sledila še okrogla miza z naslovom Trendi na področju komuniciranja družbeno odgovornih aktivnosti podjetij.

Na panelu v organizaciji Ekvilib Inštituta, Pristopa in Sekcije za spodbujanje družbene odgovornosti pri Slovenskem društvu za odnose z javnostmi bo uvodoma Alenka Jakomin, starejša svetovalka na agenciji Pristop predstavila trende na področju komuniciranja družbeno odgovornih aktivnosti in praks podjetij. Pogled na tujino ter primerjavo s slovensko stvarnostjo, bo zajela na podlagi julija 2014 opravljene analize na vzorcu 30 slovenskih podjetij iz energetike, bančništva in zavarovalništva, farmacije in proizvodnje. Sledila bo razprava v obliki okrogle mize, na kateri bodo sogovorniki poskušali odgovoriti na vprašanje, kaj v Sloveniji počnemo dobro in kaj bi še lahko izboljšali na področju komuniciranja družbeno odgovornih praks, projektov, strategij in aktivnosti podjetij.

V sredo se bosta v isti dvorani odvili še dve okrogli mizi. Prva se bo pričela ob 14.30 uri in bo posvečena raznolikosti timov, ob 17. uri pa se bo pričela okrogla miza z naslovom Usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja 10 let kasneje – kje je Slovenija. Ob 19. uri bodo podelili še certifikate Družini prijazno podjetje.

V četrtek, 11. decembra, bo prvič potekala akcija Dan DD, Dan DeloDružina, ko bodo spodbujali podjetja in njihove zaposlene, da gredo pravočasno, torej po osmih oddelanih urah, domov. S to akcijo želijo spodbuditi razmislek o pomenu usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja, razmislek o dolgih delovnikih, ki ne prinašajo želenih rezultatov v obliki večje produktivnosti, ter o organizacijskih kulturah, ki v središče postavljajo produktivno, spoštljivo sodelovanje z zaposlenimi. »Kajti le takšne organizacijske kulture lahko prinašajo večjo produktivnost, inovativnost, kreativnost in posledično večjo dodano vrednost pri poslovanju. Verjamemo namreč, da lahko to dosežemo le s pripadnimi in zavzetimi zaposlenimi,« so prepričani v Ekvilibu, kjer bodo praznovanje 10-letnice delovanja zaokrožili s petkovo delavnico Povezovanje materinstva in poklica. Vodili jo bosta Elena Marchevska, profesorica in performerka iz Londona, ter Dragana Alfirević, koreografinja in plesalka iz Ljubljane. Okvir delavnice bo ustvarjalno raziskovanje odnosov in ravnotežja med materinstvom in delom.

Več o posameznih dogodkih in prijavi nanje se nahaja na spletni strani Ekvilib inštituta.