Kitajski uporabniki so na spletu nemudoma podvomili v zgodovinarjevo teorijo, nato pa so sledile šaljive objave. Obraz Mone Lise so hitro zamenjali z obrazi slavnih kitajskih komikov ter tudi obrazom britanskega komika Rowana Atkinsona.

Paratico, ki končuje knjigo z naslovom Leonardo da Vinci: Kitajski učenjak izgubljen v renesančni Italiji (Leonardo da Vinci: a Chinese scholar lost in Renaissance Italy, op. p.), se je ob tem naslonil na prepričanje Sigmunda Freuda, da je Mona Liza v resnici Leonardova mama. O Caterini je sicer zelo malo znanega. »Bogata stranka Leonardovega očeta je imela sužnjo z imenom Caterina. Po letu 1452, ko se je rodil Leonardo, je njeno ime izginilo iz dokumentov,« je pojasnil Paratico.

Obrazne poteze Mone Lize naj bi namigovale na povezanost z Orinetom, je še dodal zgodovinar.

Uporabniki se na Twitterju kar niso mogli zaustaviti s šalami na Paraticov račun. Članek o njegovi teoriji si je prebralo kar štiri milijone uporabnikov, 160 tisoč pa jih je objavilo vrsto šal in slik na Twitterju. »Šele zdaj razumem, zakaj sta njen pogled in smeh tako skrivnostna – to je tipično kitajsko,« je dejal eden izmed uporabnikov.