»Mislimo, da je nekdo vzel možgane, vendar nismo prepričani,« je pojasnil profesor psihologije Tim Schallert, ki je pomagal urejati zbirko. »Možno je, da se je po kampusu razširila novica o zbirki in so študentje možgane začeli odnašati domov kot spominke ali okrasitev za noč čarovnic,« je dodal profesor psihologije Lawrence Cormack.

Bolnišnica v Austinu je univerzi pred 28 leti predala možgane za določen čas. Schallert je pojasnil, da je bilo v njegovem laboratoriju prostora samo za okoli 100 primerkov, ostale pa so premaknili v kletne prostore. »Zdaj jih tam ni več,« je policiji pojasnil Cormack.

Oba profesorja sta opozorila, da je z možgani treba ravnati zelo previdno. Na univerzi so jih uporabljali kot »sredstvo za učenje«. Čeprav so po dogovoru z bolnišnico morali odstraniti vsa imena oseb, katerim so možgani pripadali, je Schallert potrdil, da so bili v zbirki tudi Whitmanovi možgani.

Whitman se je na morilski pohod odpravil leta 1966, na omenjeni univerzi. Ubil je 16 ljudi, med drugimi tudi svojo mater in ženo. Enajst drugih žrtev je ustrelil. Whitman se je na kampusu zatekel v opazovalnico na stolpu univerze in streljal na mimoidoče. Ustavili so ga šele policisti.