Vratar kraljev Jonathan Quick ima levji delež za zmago svoje ekipe. Dosegel je 34. "shutout" v karieri, zbral pa je 31 obramb. Njegova najboljša poteza na tekmi je bila obramba v 11. minuti, ko je Torey Krug prišel do nenadnega strela s strani, plošček pa je Quick s telesom preusmeril v vratnico, od koder se je odbil nazaj v polje.

Tudi Bostonov vratar Niklas Svedberg je imel polne roke dela in ga je opravljal dobro, vseeno pa je ob 34 strelih tekmecev enkrat le klonil. Strelec je bil Pearson v prvi tretjini, potem ko mu je natančno podal Kopitar. Na drugi zadetek in potrditev zmage pa so morali navijači v Staples Centru počakati do zadnje minute; takrat je Boston skušal brez vratarja izsiliti podaljšek, dobil pa gol na nebranjena vrata. Strelec je bil Toffoli, podajalec pa spet Kopitar.

S še tesnejšim izidom se je končala tekma v Pittsburghu. Gledalci so videli samo en gol, a je domači zvezdnik Jevgenij Malkin poskrbel za njihovo veselje v 43. minuti. tekmo pa je zaznamoval tudi močan nalet Roberta Bortuzza na zvezdnika New Jerseyja Jaromirja Jagra, po katerem je češki veteran za več minut obležal na ledu in pozneje tekmo predčasno končal. Vratar domačih Marc-Andre Fleury pa je ustavil vseh 29 strelov za peti "shutout" v sezoni.

Vancouver je tesno premagal Washington, največ zaslug pa je imel Daniel Sedin, ki je zadel dvakrat, obakrat ob številčni prednosti.

V Detroitu do domači dosegli prvi gol in zadnja dva na tekmi, a med 16. in 48. minuto so bili strelsko razpoloženi le gostje. Zadeli so štirikrat, zmagoviti gol je prispeval Aaron Ekblad.

Philadelphio je le enajst sekund ločilo od podaljška v San Joseju. A Matt Nieto je takrat zadel za 2:1 in zmaga je ostala doma.

Junak Calgaryja je bil novinec Josh Jooris, ki je proti Arizoni dosegel tri gole, tudi po njegovi zaslugi pa se moštvo vzpenja proti vrhu zahodne konference, kjer zaostaja le še za Vancouvrom in Anaheimom.