Sedanji vršilec dolžnosti se je prijavil tudi na aktualni razpis, ki pa je izpostavil vsaj še nekaj zanimivih imen. Eno med njimi je bivši direktor Martin Šolar, ki je še vedno zaposlen v TNP. »Verjamem, da park lahko ustrezno in dobro vodim, zato sem se prijavil. Je pa res, da sem se prijavil tudi lani, ko ni bil izbran noben kandidat,« je dodal Šolar.

Problem črnih gradenj začasno odložili

Kot zanimivost velja omeniti, da se je po neuradnih podatkih na razpis prijavil tudi direktor blejske občinske uprave Matjaž Berčon, ki ima izkušnje z delom v turizmu. Med zelo resne kandidate pa poznavalci dogajanja štejejo tudi bivšega župana Kranjske Gore Jureta Žerjava, ki mu je spodletelo na lokalnih volitvah. »Prijavil sem se in opravil razgovor in to je vse, kar lahko povem o razpisu. Park poznam kot njegov prebivalec in seveda bivši župan, ki je imel z razmerami v parku precej opraviti. Ustrezam pogojem, toda izbora ne želim komentirati,« je dejal Žerjav.

Medtem pa je ministrici za okolje in prostor Ireni Majcen pisal župan Bohinja Franc Kramar, ki je opozoril, da država zakonodaje o TNP ne izvaja in da se lahko zgodi, da občina v letu 2015 ne bo več skrbela za čistočo in ceste na svojem območju, ki sodi v park. Kramar pravi, da država ne spoštuje zavez o pomoči prebivalcem parka. Žal nam v nekaj dneh ni uspelo dobiti stališča ministrice Majcnove o tem problemu. Prav tako pa je znano, da se prav Bohinjcem zdi izvajanje zakona o TNP popolnoma neresno tudi zaradi dejstva, da po treh letih ni sprejet načrt, ki bi opredelil razvoj smučišča Vogel, nerešen pa ostaja tudi problem rušenja črnih gradenj v parku. Po v javnosti odmevnem rušenju koče, v kateri je živel Darko Kuzmič, je bil sprejet moratorij v zvezi z rušenji, ki pa je problem samo odložil.

Zavod Triglavski narodni park se ob tem sooča z zniževanjem proračunskih sredstev, to, da je že več kot leto dni brez vodstva, ki bi se na aktualno stanje lahko odzvalo, pa tudi ne pomaga. Ob dejstvu, da park obišče več kot milijon ljudi na leto, je vladne kadrovske igre z našim edinim in največjim parkom še težje razumeti.