Pogodba z ekipo, ki ima sedež v britanskem Milton Keynesu, se je 27-letnemu Nemcu iztekla v petek opolnoči. V soboto je v Fioranu že sedel za volanom Ferrarija, preizkušal je dve leti star dirkalnik rdeče ekipe, in z napovedjo sprememb v prihodnosti že navdušil številne privržence italijanskega moštva, ki v pravkar končani sezoni niso imeli prav veliko razlogov za veselje.

Toda štirikratni svetovni prvak ni človek, ki bi slovo opravil po francosko. Čeprav njegovi odnosi s člani ekipe Red Bull v zadnji sezoni niso bili več najboljši, se je danes uradno poslovil od vseh, s katerimi je sodeloval v preteklih sezonah.

"V petek se je končalo sodelovanje s Sebastianom Vettlom. A zadnjih šest let je bilo izjemnih, radi bi se poslovili tako, kot se spodobi," so ob tej priložnosti sporočili v ekipi. Slovo je bilo čustveno, Vettel pa domov odhaja s številnimi darili, med drugimi s kipom bika v polovični naravni velikosti, na podstavku katerega so vgravirani vsi njegovi naslovi prvaka z ekipo Red Bull.

"Zadnjih šest let je bilo fantastičnih. Ko pomislim na vse delo, strast in želje, ki smo jih vložili v sodelovanje ... Ti trenutki bodo za vedno ostali v mojem srcu. Hvala, res lepa hvala vsem, besede ne morejo izraziti mojih čustev," je dejal Vettel.

Vettel je z Red Bullom osvojil štiri naslove prvaka med letoma 2010 in 2013, letos pa je krono predal Lewisu Hamiltonu v Mercedesu, sam je končal le na petem mestu v SP.