Eden največjih strokovnjakov za črne luknje na svetu Stephen Hawking se je od objave mednarodne uspešnice Kratka zgodovina časa uspel dobro zasidrati med največjimi pop ikonami sodobnega časa. Kot gost je nastopil v številnih ameriških serijah kot so Zvezdne steze, kjer je igral poker skupaj s še dvema znanstvenima težkokategornikoma Albertom Einsteinom in Isaacom Newtnom, pogosto pa se pojavlja tudi v animirani seriji Simpsonovi. Te dni je v svetovnih kinematografih možno obiskati predvajanje filma Teorija vsega, ki temelji na njegovi življenjski zgodbi, pojavil pa se je tudi v seriji nastopov kultne komične zasedbe Monty Python.

Kljub medijski prisotnosti, ki jo ima zgolj peščica znanstvenikov, pa Hawking še ni pripravljen obesiti svojega igralskega klobuka na klin. V pogovoru za prihodnjo številko revije Wired je namreč povedal, da si želi nastopiti v kakem od filmov o še enem slavnem Britancu Jamesu Bondu. Hawking je prepričan, da bi bil zaradi računalniškega glasu in priklenjenosti na voziček zaradi amiotrofične lateralne skleroze (ALS), idealen za vlogo zlobneža.

Če bi pri filmu upoštevali tudi kakšen njegov napotek glede možnih katastrof, ki jih lahko povzroči zlonamerni strokovnjak za črne luknje z dostopom do neizčrpnih zalog denarja, bi šlo za film, ki bi ga vsekakor radi videli.