Pri Fifi resno razmišljajo, da bi zaradi izjemno visokih poletnih temperatur v Katarju nogometno prvenstvo raje izvedli v zimskih mesecih. Šef Fife Joseph Blatter naj bi Bachu v zasebnem telefonskem pogovoru zatrdil, "da med tekmovanjema ne bo nobenega boja". "In res nimam nobene osnove, da mu ne bi verjel," je dejal prvi mož mednarodnega olimpijskega gibanja v pogovoru za BBC.

"Dal mi je jasno vedeti, da prekrivanje teh dveh športnih dogodkov ni v interesu nikogar," je o Blatterju še dejal Bach.

Medtem pa Fifa zaradi ekstremno visokih temperatur v poletnih mesecih v Katarju že nekaj mesecev resno razmišlja o zimskem časovnem terminu. V začetku meseca je Fifa kot možen termin omenila januar ali februar 2022, po novem razmišlja tudi o novembru ali decembru 2022. Zimske olimpijske igre so tradicionalno na sporedu februarja.

Tudi športniki ne bi dobili dovolj pozornosti

Bach opozarja, da v primeru, če bi se mundial prekrival z olimpijskimi igrami, ne bi bilo zmagovalca. "Prekrivanje dveh velikih tekmovanj bi bilo slabo za vse, saj bi bila pozornost javnosti razdvojena. Prav tako bi bilo to slabo za pokrovitelje; nekateri so namreč skupni Moku in Fifi. Zelo težko bi bilo hkrati izpeljati dva tako velika dogodka, zato menim, da na koncu pri tej rešitvi ne bi zmagal nihče," meni Bach, ki dodaja: "Tudi športniki ne bi dobili pozornosti, ki si jo zaslužijo, poleg tega bi bilo tudi usklajevanje prenosov teh dveh dogodkov izjemno težko, če ne neizvedljivo."