Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - AnglNogomet - Anglija - Premierija - Premier

Manch Utd – Stoke
1
Manchester United se že od vsega začetka sezone muči proti povsem povprečnim nasprotnikom, zdaj, ko moštvo pestijo še poškodbe, pa je še pred toliko večjim izzivom. Rdeči vragi so kljub temu dobili zadnje tri tekme in se povzpeli na četrto mesto, kar jim pred današnjo tekmo s Stokom vsekakor vliva samozavest. Gostje so na prvenstveni razpredelnici na 12. mestu in so izgubil dve zaporedni tekmi, a ob tem velja pripomniti, da so zadnjo medsebojno tekmo proti Unitedu dobili z 2:1.

Nogomet - Francija - 1.liga

Lorient - Marseille
2
Čeprav je Lorient šele 15., Marseillu danes ne bo lahko. Gostitelji so po dveh zaporednih zmagah nekoliko samozavestnejši, kar bo vodilnemu moštvu prvenstva zagotovo otežilo delo. A gostje danes enostavno morajo zmagati, če želijo zadržati vodilni položaj, saj jim za vrat diha PSG, ki ima vsega točko manj.

Nogomet - Francija - 1.liga

Monaco - Lens
1
Medtem ko se Monačani mučijo v prvenstvu, kjer so šele na 10. mestu, jim gre v ligi prvakov, zanimivo, bistveno bolje, saj so nazadnje v gosteh premagali Bayer Leverkusen, s čimer so se v svoji skupini povzpeli na drugo mesto. Na prvi pogled  francoski podprvaki proti Lensu ne bi smeli imeti prav nikakršnih težav, nenazadnje so gosti šele 18. ekipa prvenstva, a kljub temu presenečenja ne gre povsem izključiti.

Nogomet - Italija - Pokal

Lazio - Varese
1
Glede na ne prav najboljše predstave Lazia v preteklem mesecu, je današnja tekma za sinje modre kot naročena. Nasproti jim bo namreč stal drugoligaš Varese, ki za povrhu v serie B zaseda komaj 17. mesto. Remi ali celo poraz Lazia bi bil zato zares veliko presenečenje.

Košarka - ZDA - NBA

Denver - Portland
2
Tekma zna biti še kako izenačena, saj obe ekipi igrata izvrstno košarko. Nekoliko bolje vseeno kaže Portlandu, ki ima zgolj štiri poraze oz. polovico manj kot Denver. Na strani gostov je sicer tudi statistika, saj so Trail Blazers dobili zadnjih sedem medsebojnih tekem.