Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Sampdoria - Napoli
1, 0

Sampdorio je Mihajlović spremenil v zelo čvrsto moštvo, ki v Italiji lahko namuči tudi najboljše. Na dosedanjih 13 tekmah sezone so doživeli le en poraz, ko jih je z enajstmetrovko v 90. minuti porazil Inter. Na svojem igrišču ponavadi Sampdoria narekuje tempo in se s porazom ne sprijazni, zato tudi Napoli danes v Genovi čaka zelo težka tekma. Varovancem Rafe Beniteza v prid ne govori niti trenutna forma, saj na zadnjih dveh tekmah s Cagliarijem (3:3) in Sparto Prago (0:0) niso navdušili.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Rijeka - Osijek
1

Rečani so edina konkurenca na Hrvaškem Dinamu in marsikdo na Kantridi potiho upa, da bi lahko ob koncu sezone celo slavili naslov prvaka. Varovanci Matjaža Keka večino tekem delujejo zelo motivirani in z zavzeto igro ponavadi ne razočarajo svojih privržencev, svojo vse večjo zrelost in kvaliteto pa kažejo tudi v evropski ligi. Osijek na papirju ne bi smel predstavljati prav visoke ovire za Rijeko, ki ob spodbudi s tribun verjetno prišla do novi treh točk in ostala v stiku z Zagrebčani.

Nogomet - Poljska - 1. liga

Legia - Cracovia Krakow
1

Legia je v zadnjih dveh sezonah postala poljski prvak, dobro pa ji kaže tudi v letošnji sezoni, saj po polovici prvenstva zaseda prvo mesto, v primeru današnje zmage pa lahko svojo prednost pred zasledovalci poveča na 6 točk. Ker si je z dobrimi nastopi v evropski ligi že zagotovila nastop v izločilnih bojih, se v klubu zavedajo, da bodo spomladi verjetno kar nekaj moči porabili tudi za tekme v Evropi, zato bi si veljalo do takrat na domači sceni priboriti čim večjo prednost, torej spodrsljaj proti klubu, ki se bori za obstanek, danes ne pride v poštev.

Košarka - ZDA - NBA

Philadelphia/+9,5/ - San Antonio
2

Aktualne prvake danes čaka verjetno eno najlažjih gostovanj v sezoni, saj je Philadelphia povsem razglašeno moštvo, ki po 16 krogih še ni okusilo slasti zmage, njihovi porazi pa so pogosto tudi zelo visoki. Če pri ostrogah ne bodo preveč razmišljali o počitku najboljših igralcev, bodo slavili z vsaj 10 točkami razlike, saj so na vseh igralnih položajih dominantni v primerjavi z nasprotnikom.