Prvi problem je postavitev kuhinje in dnevne sobe, kjer je en velik prostor. V kuhinji hočeva imeti poleg standardnih kuhinjskih elementov tudi ameriški hladilnik. Mere hladilnika so 180 x 91 x 70 cm (v x š x g). V kuhinji bi rada imela tudi jedilno mizo za šest oseb. Za dnevno sobo ni posebnih želja je pa ena stran, kot je razvidno iz stranskega risa, omejena z višino strehe. Drugi problem je postavitev pohištva v spalnici, ki je v obliki črke L in je tudi omejena z višino strehe. In tretji problem je postavitev otroške sobe. Ta naj bi bila na začetku namenjena novorojencu. Za predloge in strokovno mnenje se vam že vnaprej zahvaljujeva. Uroš in Saša

Odgovor: Umestitev opreme po vaši mansardi je izvedljiva v celoti, z vsemi želenimi elementi. Morda je v dveh prostorih nekoliko moteča poševnina, vendar so lahko nizki elementi ob teh stenah zelo funkcionalni. Predlagam vam, naj bodo vse poševnine gladke mavčne stene.

V spalnici lahko za posteljo te nizke elemente uporabite za shranjevanje posteljnine in kot odlagalno površino za nočne svetilke. Garderobne omare v spalnici sledijo poševnini.

V dnevni sobi lahko nizke elemente s pridom uporabite za shranjevanje in ga idealno povežete z jedilnico in kuhinjo.

Prav vsi kuhinjski elementi so umeščeni za zelo funkcionalno kuhinjo z velikim hladilnikom.

V otroški sobi sem vam izrisala eno od možnih variant razmestitve opreme za dojenčka. Predlagam vam, da posteljico in previjalno mizo umestite ob notranjih stenah hiše.

Veliko veselja v novem domu vam želim! 

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.