Rokometaši iz mesta ob Savinji so izgubili še drugo medsebojno tekmo proti tekmecem iz makedonske prestolnice, še vedno pa imajo možnosti, da se prebijejo v osmino finala lige prvakov. Eno najusodnejših tekem v tej sezoni bodo igrali v soboto, 6. decembra, ko bodo v domačem Zlatorogu gostili tekmece iz francoskega Montpellierja, kjer igra kar pet slovenskih rokometašev – Jure Dolenec, Dragan Gajić, Matej Gaber, Vid Kavtičnik in Borut Mačkovšek.

Celjani so slabo odprli tekmo, gostitelji pa so si na krilih temperamentnih igralcev priigrali vodstvo 5:2. A slovenski prvaki so se po slabem uvodu vendarle zbrali, v osmi minuti izenačili na 5:5, dve minuti kasneje pa po zadeti sedemmetrovki Mihe Zarabca prvič na dvoboju povedli s 7:6. Do konca polčasa se je v dvorani Jane Sandanski odvijal izenačen boj, v rahli rezultatski prednosti so bili vseskozi gostitelji, a njihova zaloga v zadetkih je bila pičla in dosegljiva v vsakem trenutku. V največje težave so zabredli v 21. minuti, ko so zaostali za tri gole (12:15).

V drugi polovici tekme se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, domači rokometaši so bili vseskozi v prednosti, Celjani pa so jim vseskozi dihali za ovratnik. Izbranci Branka Tamšeta so si v 37. minuti pridelali štiri gole zaostanka (18:22), v nadaljevanju pa vendarle pokazali zobe. Hitro so se približali na gol zaostanka, odločilnega koraka pa niso naredili. Gostitelji so jim venomer ušli, vseskozi imeli od dva do največ pet golov prednosti. V drugem polčasu je »eksplodiral« tudi Sergej Harbok, Celjani za nekdanjega soigralca nikakor niso našli protiorožja, na koncu pa ostali tudi praznih rok.

Celjska zasedba je na dosedanjih sedmih tekmah dosegla dve zmagi in doživela pet porazov. V skupini C je premagala nemški Rhein-Neckar Löwen in ruske Čehovske medvede, dvakrat je izgubila proti Vardarju, po enkrat pa proti Rhein-Neckarju Löwnu, Montpellierju in madžarskemu Veszpremu. V celjski ekipi sta bila najučinkovitejša Ivan Slišković z devetimi in Miha Zarabec s šestimi goli.

»V prvem polčasu nismo igrali obrambe. Zavedali smo se, da bo Vardar maksimalno motiviran. Želeli smo si ponoviti igro proti Rhein-Neckar Löwenu, a nam to ni uspelo. Če bi želeli presenetiti Vardar v gosteh, bi se nam morale poklopiti številne stvari. Z dobrim napadom nam je uspelo kompenzirati slabo obrambo in na odmor odšli le z dvema zadetkoma zaostanka. V drugem polčasu smo nekajkrat prišli zraven in dobili občutek, da bi lahko stvari obrnili v svoj prid. Spremljala nas je tudi smola, saj smo zadeli kar nekaj vratnic,« je po porazu povedal trener Celjanov Branko Tamše. Urban Lesjak pa je dodal: »Tekmo smo odigrali v čudoviti atmosferi. Že od začetka nam ni uspelo ustaviti napadov gostiteljev. Tudi vratarja nisva dodala tistega, kar dodava po navadi. Ritem tekem je peklenski, a tega smo navajeni in to ne sme biti izgovor za poraz.« sta, šr