Zmaji, ki so v zadnjem času močno dvignili raven svoje igre in osvojili tudi štiri velike točke na gostovanjih, so v Beljaku začeli novo serijo štirih zaporednih gostovanj, a to pot bili močno oslabljeni brez poškodovanih Gala Korena, Andreja Hebarja, Roka Leberja in Davida Planka. Toda izbranci Fabiana Dahlema so se v Beljaku dobro postavili na ledeno ploskev, zaprli so vhode v svojo tretjino in domačine presenetili. Z izjemno zadnjo tretjino so prišli do sedme zmage v sezoni, kar pa je še vedno premalo za beg z dna lestvice.

Ljubljančani so že v deveti minuti zatresli okvir vrat po strelu Toma Zanoškega, v nadaljevanju akcije pa je Anže Ropret zadel za 1:0, potem ko je nekdanji vratar Olimpije Jean Philippe Lamoureux nespretno odbil plošček v mrežo. Tri minute pozneje bi lahko bilo že 2:0, a se je domači čuvaj mreže izkazal po poskusu Aleša Mušiča.

Po veliki priložnosti Žige Pešuta v 25. minuti, ko se je spet izkazal Lamoureux, so domači zagospodarili na ledu, Ljubljančani pa so bili ves čas pred svojimi vrati. Trener gostov je hotel pritisk prekiniti s polminutnim odmorm, a tudi to ni pomagalo. V 33. minuti so namreč domači izenačili prek branilca Rodneyja Jarretta, dve minuti in pol pozneje pa je po levi strani prodrl Marco Pewal in presenetil Andyja Chioda.

Sledilo je zadnjih 20 minut, v katerih je peščica ljubljanskih navijačev preglasila domače, ljubljanski hokejisti pa so nadigrali beljaške. Rešetanje Beljakove mreže se je začelo v 42. minuti, ko je mladi Tadej Snoj plošček v mrežo spravil v svojem tretjem poskusu, 21 sekund pozneje je za vodstvo poskrbel Kyle Medvec s pravo 'bombo', na 4:2 pa je povišal Gregor Koblar točno deset minut pred koncem tekme.

Domači so se vrnili v igro po tem, ko so zmaji - šele v 52. minuti - dobili prvo dvominutno kazen. Igro z igralcem več je unovčil Pewal. Le 53 sekund pa je trajalo upanje gostiteljev, saj je Ropret, ki je bil sam pred beljaškim golom, s svojim drugim zadetkom povišal na 5:3. Ko je Zanoški v 57. minuti zadel za 6:3, so gledalci že začeli zapuščati dvorano.

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrali v petek v Bolzanu.