Katarina Lavtar, druga Slovenka na tekmi, je bila 38. in je za finalom zaostala za 1,01 sekunde.

Mazejeva je bila druga po prvi vožnji, ko je zaostala le za Američanko Mikaelo Shiffrin. Najboljša slalomistka zadnjih dveh sezon je imela pred Črnjanko le 11 stotink prednosti. Kathrin Zettel je za vodilno, olimpijsko slalomsko zmagovalko ter branilko malega kristalnega globusa v disciplini zaostajala za 21 stotink.

Dvoboj med Mazejevo in Shiffrinovo je na začetku dobivala Mazejeva, ki je imela sedem in eno stotinko prednosti na dveh vmesnih časih, vendar je na koncu zaostala za dobro desetinko. Obetal se je obračun za zmago prav med tema dvema tekmovalkama, saj je Mezejeva dobila prvi slalom zime v Leviju.

V finalu je Hospova, sedma po prvi vožnji (+0,82), prikazala izjemno predstavo. Nastop Fride Hansdotter, ki se ji je približala na manj kot dve desetinki, še ni kazal na končni presenetljiv razplet. Zettlova je zaostala za Hospovo in Hansdotterjevo ter bila pred nastopom zadnjih dveh tekmovalk tretja.

Mazejeva je že pri tretjih vratcih napravila veliko napako, zapeljala povsem s proge in ji niti napad v nadaljevanju ni pomagal do višje uvrstitve. Shiffrinova je bolje začela, zapletla pa se je ob koncu nastopa in tudi ona zaostala za zmagovalnimi stopničkami.

Najbolj so se veselili v avstrijskem taboru, saj je Hospova prvič zmagala po marcu 2008. To je bila četrta zmaga Avstrijk na peti tekmi zime.

Tina Maze je v skupnem seštevku kljub temu napredovala za eno mesto in je tretja (188 točk), na prvih dveh mestih pa sta ostali Zettlova (250) in Shiffrinova (209). V slalomskem seštevku je vodstvo prevzela Hansdotterjeva (160), drugo mesto pa si delita Mazejeva in Hospova (po 129 točk).

Tekmovalke v svetovnem pokalu bodo od petka, 5. decembra, v treh dneh v kanadskem Lake Louisu nastopile na dveh smukih in superveleslalomu.