Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Sunderland - Chelsea
2
Vse kaže, da Chelsea v letošnji sezoni v prvenstvu nima dostojnega tekmeca. Moštvo trenerja Joseja Mourinha melje vse pred seboj in je po dvanajstih krogih še neporaženo. Sunderland, ki na prvenstveni tabeli zaseda šele 14. mesto, se tako ne zdi posebej zahteven tekmec, vendar velja poudariti, da je proti Londončanom dobil zadnji dve medsebojni tekmi.

Nogomet - Francija - 1.liga

PSG - Nice
1
Forma Parižanov se je v zadnjem mesecu močno dvignila, vendar pa moštvo še vedno zaostaja štiri točke za vodilnim Marseillom. Francoski prvaki v prvenstvu zaenkrat ostajajo neporaženi, tako pa bo bržčas ostalo tudi po tekmi proti Nici. Gostje si od današnje tekme najverjetneje ne obetajo prav veliko, saj so na zadnjih štirih tekmah trikrat izgubili in enkrat remizirali, na lestvici pa so šele na 11. mestu.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Maribor - Rudar (V)
1,0
Sredin poraz proti Sportingu je v taboru Maribora že pozabljen. Vijoličasti se morajo sedaj osredotočiti na prvenstvo, kjer lovijo vodilne Domžale, ki imajo šest točk prednosti. Glede na kakovost, ki jo državni prvaki premorejo, jim Rudar prav velikih težav ne boi smel povzročiti, četudi Velenjčanom sploh ne gre slabo, saj imajo za sabo že lep niz neporaženosti.

Nogomet - Romunija - 1.liga

Rapid Bukarešta - CFR Cluj
2
Cluj je na srečanju absolutni favorit, saj kot drugouvrščeno moštvo prvenstva gostuje pri zadnjeuvrščenemu Rapidu. Slednji je v petnajstih krogih zmogel vpisati vsega dve zmagi in ima kar trikrat manj zbranih točk kot Cluj. Povrhu je ekipa iz romunske prestolnice tudi sila nerazpoložena v napadu, saj je nasprotnikovo mrežo do sedaj zatresla zgolj sedemkrat.

Košarka - ZDA - NBA

Philadelphia - Dallas
2
Zmaga Philadelphie proti Dallasu se zdi na meji mogočega. Ekipa je po petnajstih odigranih tekmah še vedno brez zmage in trdno zasidrana na dnu svoje divizije. Teličkom gre na drugi strani bistveno bolje. Nenazadnje so danes ponoči premagali letos izvrstni Toronto in mu prizadejali šele tretji poraz v sezoni.