New York Rangers so brez večjih težav s 3:0 ugnali Philadlephio, junak večera pa je bil Martin St. Louis. Z golom in podajo se je namreč vpisal med redke izbrance v ligi, ki so presegli 1000 točk. "Največ zaslug gre ljudem, ki so mi pomagali v moji karieri. A ponosen sem tudi nase, tega ne skrivam, gre za velik dosežek," je dejal St. Louis.

V Chicagu so veseli, da se prebuja zvezdnik Patrick Kane. Na tekmi z Anaheimom je dosegel dva gola, skupno jih ima v sezoni deset, pet na zadnjih sedmih tekmah. Nekaj več dela so imeli igralci Washingtona, ki so na tekmi z New York Islanders zapravili vodstvo z 2:0 in dobili dva gola v manj kot minuti, nato pa so ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin - dosegel je tretji gol svoje ekipe - in soigralci stvari postavili na svoje mesto in zmagali.

Popoln preobrat pa je uspel igralcem Detroita: New Jersey je v 21. minuti vodil s 4:1, a nato povsem popustil. Rdeča krila so se vrnila, v zadnji tretjini izenačila, po kazenskih strelih pa je Detroit celo zmagal, odločilni gol je dosegel Gustav Nyquist. V slabo tolažbo je bil vragom le gol veterana Jaromira Jagra, že njegov 709. v karieri, po katerem je zdaj sam na šestem mestu večne lestvice strelcev v NHL.

Končni izid 5:0 ne kaže povsem pravega razmerja moči na tekmi med Vancouvrom in Columbusom. Gostje so štiri gole dosegli v zadnji četrtini, domače pa je v obup spravljal vratar Ryan Miller, ki je drugič na dveh tekmah mrežo ohranil nedotaknjeno, tokrat z 31 obrambami.

St. Louis je proti Edmontonu dvakrat lovil zaostanek in ga v zadnji tretjini tudi dvakrat ujel, v podaljšku pa nato še zmagal, za dve točki je poskrbel Vladimir Tarasenko. Nenavaden scenarij za zmago so imeli tudi pri Minnesoti. Vodstvo s 3:0 po 12 minutah tekme z Dallasom je obetalo mirno nadaljevanje, toda sledili so štirje goli domačih in Minnesoto je v podaljšek rešil šele Thomas Vanek v 59. minuti, nato pa je Marco Scandella zadel za 5:4.